Aanstaande zaterdag een moeilijke uitwedstrijd voor Excelsior M. Ditmaal gaat de reis naar Haarlem, waar de ploeg van Dogan Corneille het op neemt tegen Nederlands’ oudste voetbalclub Koninklijke HFC.

De Haarlemmers hebben een prima seizoenstart achter de rug en staan momenteel op een keurige zesde plaats, vier plekken hoger dan nummer tien Excelsior M. Opvallend is het lage aantal tegendoelpunten dat HFC te verwerken kreeg. Op IJsselmeervogels na is HFC de minst gepasseerde verdediging, een eer die de laatste seizoenen juist vaak aan Excelsior M toebedeeld was. Nu kunnen we dus eens over een tegenstander schrijven dat deze lastig te passeren is en daarmee doorgaans weinig doelpunten nodig heeft om een wedstrijd te winnen.

De laatste drie wedstrijden was HFC wel wat wisselvallig en verdeelde het de wedstrijden keurig over de mogelijke resultaten: één nederlaag (1-0 bij IJsselmeervogels), één overwinning (3-0 op hekkensluiter VVSB) en één gelijkspel (2-2 op bezoek bij Scheveningen).

Excelsior M kroop de afgelopen speelronden juist uit een sportief dal. Na een serie van drie nederlagen waarbij het spel niet overtuigend was, werd na het gelijke spel op bezoek bij De Treffers, nu ruim gewonnen van hekkensluiter VVSB. Op het eigen Sportpark Dijkpolder werd het 5-1. Overtuigende cijfers die, gezien de 4-1 ruststand, wellicht nog wat hoger uit hadden kunnen vallen. Meest opvallende man was clubtopscorer Daan Blij die met een hattrick de overduidelijke man of the match was. Daarnaast was het vooral hoopgevend om te zien dat de gretigheid weer volop terug is bij Excelsior M, iets dat in de mindere fase weleens werd gemist.

Op voorhand is Koninklijke HFC – Excelsior M dus een confrontatie die alle kanten op kan. Het is voor beide supportersscharen dan wel te hopen dat de wedstrijd een andere uitslag kent dan vorig seizoen. Toen werd er, ondanks kansen voor beide ploegen, niet gescoord en bleef het dus bij 0-0. In Maassluis hadden beide ploegen eerder dat seizoen ook al gelijk gespeeld. Het werd 1-1 door doelpunten van Gertjan Tamerus, nu hoofdtrainer van HFC, en Daan Smith. Een speler om deze editie in de gaten te houden is spits Khalid Tadmine, hij was tot nu toe zeven maal trefzeker en is daarmee de topscorer van de Haarlemse ploeg.

De wedstrijd wordt geleid door scheidsrechter Bos en begint om 14:30. Voorafgaand aan de wedstrijd zal er een minuut stilte in acht worden genomen ter nagedachtenis aan de deze week overleden Ben Weltevrede. Het oud-bestuurslid, -speler, -sponsor en lid van de vijfde colonne overleed afgelopen maandag op 69-jarige leeftijd na een kort maar hevig ziekbed.

Geef een reactie