Keeperschool Vlaardingen is sinds 2008 een begrip in Vlaardingen en omstreken. De Keeperschool is opgericht door de 59-jarige Fred Scheffers. Onder de hoede van de Voetbalschool in Limburg, begon hij de Keeperschool. De trainingen vinden plaats op de velden van Sportclub Victoria’04.

Fred Scheffers is zelf conciërge op twee basisscholen, maar voert daarnaast zijn passie uit voor het keepersvak. Ook heeft hij zelf gekeept en geeft hij al jaren keeperstraining. Zijn kinderen speelden zelf in 1996 als keepers bij SVV. Bij deze club kwam hij Rob Hoppe tegen, die keeperstraining gaf. Fred werd aangeboden om te helpen, omdat Rob een grote groep keepers alleen trainde. Zo is hij het vak ingerold. Na 6 jaar trainingen verzorgt te hebben met Rob Hoppe, besloot Fred op eigen benen te gaan staan en ging de jeugdkeepers trainen van HBSS.

In de loop der jaren heeft Fred diverse verenigingen geholpen met jeugd en selectiekeepers te trainen. Tegenwoordig is hij keeperstrainer bij Victoria’04, waar hij de keepers van de Onder 17 en 19 traint. Daarnaast doet hij ook de keepers van de zaterdagselectie. In 2007 werd hij benaderd door De Voetbalschool uit Limburg om een keepersschool in de omgeving van Vlaardingen te starten. “Rob en ik dachten al langer na over een keepersschool, maar de tijd en gelegenheid ontbrak. Tot dat dit op ons pad kwam, toen zijn wij er gelijk ingestapt.” Vanaf maart 2008 is de Keeperschool een feit. In 2010 is de Keeperschool los van de voetbalschool en heeft het zijn eigen opleiding.

Keepersscholen

Keepersscholen zijn op het moment heel erg populair geeft Fred aan. Vroeger was dit wel anders. “Andere keepersscholen schieten als paddenstoelen de grond uit.” Het is daarom erg belangrijk om je te onderscheiden. Dit weet Scheffers als geen ander, zo probeert hij ook zoveel mogelijk leden te behouden. “Ik heb een jongen van Spirit die blijft terug komen, omdat hij het gewoon hele goede trainingen vindt. Ondanks dat hij bij zijn eigen vereniging ook keeperstraining heeft.” Bij Keeperschool Vlaardingen is iedereen welkom. De trainingen staan in het teken van de jeugd en er wordt training gegeven aan Onder 8 tot en met Onder 17 (F tot en met de B), dit geldt natuurlijk voor jongens en meisjes.

Eenheid

De opleiding moet iets uitstralen is de mening van Fred Scheffers. Zijn leden krijgen dan ook een gratis sweater om eenheid te creëren in de trainingen. “We lopen allemaal in dezelfde trainingspakken, dat is een stukje uitstraling. Dit is ook wat je ziet van buitenaf.” Niet alleen de leden, maar de trainers zelf dragen ook dezelfde kleding. Er wordt training gegeven in meerdere groepen, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Daarnaast is dit ook goed voor samenwerking.

Onderscheid

De Keeperschool Vlaardingen streeft naar hoog niveau en plezier. “Kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Ik ga er voor de volle honderd procent voor en leg de lat hoog. Daarnaast zorgen wij ervoor dat we dit met veel enthousiasme overbrengen op de deelnemers. Ik leer ze wat ze verkeerd doen.  Daarna zorgen wij ervoor dat we hier extra op oefenen, zodat de keepers daarna wel weten wat ze moeten doen.” Ook beschikt de school over goede keepers met veel ervaring. “Ik heb hele gekwalificeerde keeperstrainers, die jarenlange ervaring hebben en ook op hoog niveau gespeeld hebben. Ik heb er echt goede mensen voor staan, daarin onderscheid de opleiding zich.”

Topkeepers kan ik in acht weken niet afleveren, maar ik kan hen wel een eind op weg helpen.

Beter worden

Fred Scheffers wil zijn leerlingen beter maken en doet daar alles voor. Bij Keeperschool Vlaardingen zijn ze zeer bedreven en keeper zijn is een vak op zich. Fred geeft aan: “Ik vind dat het keepersvak een ondergeschoven vak is. In de zin van: er is nooit genoeg training voor die jongens. Daarnaast is er vaak ook geen goede gerichte training en die krijgen ze bij ons op de keepersschool wel. Ik heb echt goede keeperstrainers, die er voor gaan en die die jongens ook echt iets willen leren.”

De jongeren die zich aanmelden komen daar voor zichzelf. “Ten eerste kom je hier om zelf beter te worden, om je meer te bekwamen in het keepersvak.” Op zondag 3 maart 2019 gaat de Keeperschool alweer van start met de 23e sessie. De trainingen zijn acht zondagen achter elkaar en duren 75 minuten. “Wij geven die jongens een dusdanig goede en gedegen opleiding met voldoende oefenstof, zodat zij dat in het weekend bij hun eigen wedstrijden kunnen laten zien. Alle facetten van het keepersvak komen bij ons aan bod. Je ziet de keepers groeien. En dat is ook de hele intentie van onze keepersschool. Fred Scheffers benadrukt: “Topkeepers ken ik in acht weken niet afleveren, maar ik kan ze wel een eind op weg helpen. Dat is dan ook mijn slogan.”

 

Voor inschrijving kun je je aanmelden via: https://keepersinfo.jouwweb.nl/inschrijven-keeperschool

Total
59
Shares