thijs-modderkolk-togb

Thijs Modderkolk (19) is dit seizoen begonnen aan zijn eerste senioren jaar bij TOGB. Hij begon hier met voetballen sinds zijn vijfde, begonnen bij de mini F’jes en doorliep daarna de hele jeugdopleiding door telkens het eerste jaar te beginnen in het tweede team en het tweede jaar in het eerste team plaats te nemen. Op 19 jarige leeftijd maakte Thijs vervolgens zijn debuut voor het eerste elftal op de zaterdag.

banner_koningsport_small_VJ

In September is Thijs begonnen aan de opleiding Logistiek management in Breda. “Omdat ik mijn propedeuse heb gehaald bij een andere opleiding ‘Sportmarketing en Management’ kan ik in het tweede jaar instromen van de nieuwe opleiding. Verder werk ik bij restaurant/wijnbar Ferro in Berkel en Rodenrijs. Naast het voetbal probeer ik ook regelmatig naar de sportschool te gaan. Ook vind ik het leuk om gewoon met mijn vrienden gezellig de stad in te gaan”.

Als ambitie spreekt Thijs uit dat hij dit seizoen wil uitgroeien tot een basisspeler en een stabiele centrale verdediger. “Er is veel concurrentie binnen het team en zeker ook op mijn positie, ik zal dus wel nog flink aan de bak moeten.

Op dit moment zitten we nog in de voorbereiding en zijn de bekerwedstrijden aan de gang. 19 september spelen we de eerste competitiewedstrijd tegen DRL. De voorbereiding is over het algemeen prima verlopen, veel van de oefenwedstrijden hebben we gewonnen. Alleen in de beker hebben we een moeilijke start met 1 punt uit 2 wedstrijden.

In de junioren heeft Thijs een mooi hoogtepunt meegemaakt namelijk het kampioenschap met de O17-1. “Dat jaar werden we kampioen in de derde divisie waardoor we promoveerde naar de tweede divisie. In dit speeljaar hadden we niet alleen een goed team, maar ook een hecht team waarmee het altijd genieten was tijdens trainingen en wedstrijden.

“Een groot diepte punt heb ik nog niet bereikt, als centrale verdediger sta je er natuurlijk om doelpunten te voorkomen. Soms wil dat niet altijd lukken en daar baal ik dan wel van. Een eigendoelpunt maken is ook iets waarvan je hoopt dat het jou nooit overkomt. Gelukkig heb ik pas één keer een bal in mijn eigen doel geschoten.

“Bij een voorbeeldvoetballer ga je toch snel kijken naar spelers die op jouw positie spelen en dan kan ik echt genieten van een Virgil van Dijk of Matthijs de ligt. Deze 2 spelers zijn verdedigend zo sterk en stralen zo veel rust uit als ze aan de bal zijn. De uitstraling die ze hebben en hoe ze de leiding nemen in het veld vind ik mooi om te zien”.

Wat voetbal zo belangrijk voor mij maakt is dat ik tijdens het voetballen mijn hoofd helemaal leeg kan maken en is dit ook het enige waar ik volledig op gefocust ben. Ik loop al sinds mijn vijfde op TOGB rond en daardoor ken je ook heel veel mensen, dit maakt het altijd leuk en gezellig om op de club te zijn.

We sluiten af met de vraag hoe zie je het komende seizoen voor je? “Ik ga ervan uit dat we met het team dat we nu hebben mee kunnen doen voor het kampioenschap. We hebben een grote selectie dus er zal elke week hard getraind moeten worden om op zaterdag een basis plek te krijgen. Het zou fantastisch zijn als we de eerste periode gelijk weten te winnen en daardoor een plek in de nacompetitie veilig kunnen stellen”.

Klik hier voor meer artikelen over TOGB
Klik hier voor meer informatie over TOGB