SVV is als herboren het nieuwe seizoen ingegaan. Het zondagvoetbal is terug bij de Schiedammers. “We moeten weer een sexy vereniging worden”, vindt voorzitter Pim Koning.

cathay_internetbalk_v2

De coronaperiode mag dan voor veel clubs reden zijn geweest om op de rem te trappen, bij SVV werd de voetballoze fase gebruikt om de club van een nieuw hart en andere organen te voorzien. Met Pim Koning als nieuwe voorzitter van wat hij noemt een ‘schitterend’ bestuur lijkt de oud-profclub van sportpark Harga ‘gereïncarneerd’ te zijn.

“Ik kan me voorstellen dat dat voor de buitenwacht zo oogt. Er is inderdaad in korte tijd veel ten goede gekeerd en daar mogen we met de SVV-familie best trots op zijn”, zegt Koning (56), die in maart voorzitter werd van SVV.

“Ik ben vorig jaar benaderd om voorzitter te worden. In eerste instantie stond ik niet te juichen en uit beleefdheid heb ik het verhaal aangehoord. Ik had net tien jaar voorzitterschap van VVK’68 en  later Kethel-Spaland achter de rug en stond niet meteen te springen om in een nieuw avontuur te stappen.”

Koning werd echter enthousiast gemaakt door de verhalen en de toekomstplannen van SVV, dat zich in een bestuurscrisis bevond. “Net als ieder ander had ik ook mijn vooroordelen over SVV, maar eenmaal in de club zag ik een grote groep vrijwilligers en veel knowhow op voetbalgebied.”

Wat ontbrak was een stevige voorzitter, die voorop gaat in de nieuwe weg die SVV wilde inslaan. “De club was overgestapt van de zondag naar de zaterdag. Dat was niet heel goed bevallen. Je kan gerust zeggen dat de heimwee naar het zondagvoetbal groot was. SVV is van origine een zondagclub en geen voetbal op zondag werd als een groot gemis ervaren.”

SVV had nog maar één recreatie-elftal op zondag. “We zijn hard aan het werk gegaan en hebben met elkaar ons gezamenlijke netwerk in werking gezet. Als bestuur hebben we gezegd: we tekenen op de muur lichtjes en daar willen we naar toe.”

Het harde werk was niet zonder resultaat. In het nieuwe seizoen is SVV gestart met zes seniorenelftallen op zondag. Ook lukte het de club om een volledige nieuwe selectie samen te stellen. Daardoor komt de grote wens van vele SVV’ers uit. “Rinus Schrijver, die ik kende van Kethel Spaland, is trainer geworden. We hebben de ambitie om snel door te stoten naar de tweede klasse. We zijn ontzettend blij met die zes teams. Er is een compleet elftal van Excelsior’20 gekomen. Ook door de historie van SVV gaan deuren open.”

Dan was er in hartje zomer nog een korte en hevige flirt met het Rotterdamse Leonidas. “Ze waren op zoek naar een partner en een nieuwe locatie en het was de bedoeling dat de leden van de recreatie-elftallen bij ons werden ondergebracht. Een zogenaamde nul-fusie. Voor het eerste van Leonidas zou eerst een overbruggingsjaar komen. Voor ons was het interessant omdat we dan meteen hoofdklasse zouden spelen,. Leonidas kon echter op korte termijn geen zekerheden bieden. Daardoor stemden onze leden tegen het plan.”

“We bouwen rustig verder op eigen kracht”, vervolgt Koning. “We willen heel veel, maar dat zal nu moeten gebeuren in kleine stapjes. Binnenkort starten we met Walking Football, we willen ook graag damesvoetbal. Alles op zijn tijd.”

De rol van Koning is ook duidelijk. “Ik zie mezelf als een verbinder. Ik ben geen voorzitter die in een hoekje gaat zitten en afwacht. Ik stap naar de mensen toe. Ik kan het niet alleen, ik heb geweldige mensen naast mij in het bestuur. Ik ben dan wel het gezicht naar buiten, maar SVV is van iedereen.”

Klik hier voor meer informatie over SVV
Klik hier voor meer artikelen over SVV