mitchell-feijen-bvcb

Mitchell Feijen (20) begint dit seizoen alweer aan zijn derde jaar bij BVCB. Op zijn vijfde begon Mitchell bij de jeugd van XerxesDZB hier doorliep hij de gehele F jeugd om vervolgens verder te gaan bij Alexandria’66. r speelde hij tot de C’tjes om uiteindelijk toch weer terug te gaan naar zijn oude club, hier speelde Mitchell nog twee jaar om uiteindelijk zijn junioren tijd af te sluiten bij TOGB. Dit was ook de club waar zijn debuut in een senioren elftal plaats vond op 18 jarige leeftijd, toch besloot Feijen te vertrekken bij de club omdat het eerste elftal de wedstrijden op de zondag speelt.

cathay_internetbalk_v2

Mitchell woonachtig in Rotterdam volgt op dit moment de opleiding Sportmarketing & Management aan de Hoge school Rotterdam waar hij momenteel het derde jaar van de opleiding is ingegaan. Verder is hij ook fanatiek supporter van Feyenoord en heeft hiervan ook lange tijd een seizoenskaart gehad.

Het huidige seizoen is net pas begonnen dus vind Feijen nog lastig te zeggen hoe het gaat. “De voorbereiding is persoonlijk wel goed gegaan, ik ben erg fit en heb dan ook bijna alles volledig gespeeld. Ik lijk vrij zeker van mijn basisplaats dit seizoen dus daar ben ik zeer tevreden over. Daarnaast hebben wij de eerste bekerwedstrijd met 0-2 van RKDEO gewonnen”.

Voor de toekomst is Mitchell ambitieus, “ik zou graag nog een paar divisies hoger willen spelen dan dat ik op dit moment doe ‘1e klasse’ met als einddoel de 2e divisie. Tuurlijk is het altijd mijn ambitie geweest om het profvoetbal te halen, voor nu is dit niet meer haalbaar en focus ik mij op het behalen van de top in het amateurvoetbal in de richting van de 2e of 3e divisie. Dit is een uitdagend en leuk niveau om te voetballen.

Als hoogtepunt uit zijn carrière noemt Mitchell niet een specifieke prijs maar vind hij acties in het veld belangrijker. “Wanneer ik als verdediger een hele belangrijke of spectaculaire verdedigende actie/redding maak waarmee ik een doelpunt of scoringskans weet te voorkomen geeft mij dit ook energie. Voor aanvallers is dit meestal een goal of assist, maar voor mij als verdediger is zo’n belangrijke verdedigende actie minsten zo mooi.

Als dieptepunt heb ik toch wel het maken van een eigen goal zegt Feijen.“ik heb toevallig 2 weken geleden in een oefenwedstrijd mijn eerste eigen goal ‘voor hoever ik me kan herinneren’ gemaakt en denk dat dat als verdediger wel een dieptepunt is. Tuurlijk kan je als verdediger ook een grove fout maken die leidt tot een tegengoal, maar voor mij is een eigen goal wel echt een dieptepunt, gelukkig was het in een oefenwedstrijd. In de competitie zou ik zeggen een rode kaart, hier dupeer je het team en jezelf meer mee”.

“Voor komend seizoen wil ik ervoor zorgen dat ik de baas achterin ben en wil ik een vaste waarde voor het team zijn. Mijn hoofddoel is iedere wedstrijd de spits van de tegenstander uitschakelen. Daarnaast wil ik ook rond de vijf goals per seizoen maken en het team zo verder helpen in de competitie. Mitchell zijn voorbeeldvoetballer is daarom ook niet zo moeilijk namelijk: Sergio Ramos, een erg complete centrale verdediger die alles ook gewonnen heeft wat er te winnen valt. Een echte aanvoerder en fantastische speler met wereldkwaliteiten en een scorend vermogen”.

“Wat voor mij heel belangrijk is dat ik in het voetbal heel erg mijn passie kwijt kan. Als ik op het veld sta vergeet ik voor de rest even alles en kan ik gewoon doen wat ik leuk vind. Het is een erg intense sport waar veel emotie en passie bij komt kijken en dat vind ik er ook zo mooi aan. Het is een heerlijke uitlaatklep waardoor je andere zaken even kunt vergeten!”

Een blik op het komende seizoen ziet Feijen positief in, “ik verwacht persoonlijk dit jaar een goed jaar neer te zetten, waarin ik gedurende het jaar topfit ben en verzekerd ben van mijn basisplaats. Wellicht zit er na een goed seizoen een stapje hoger in en dat is waar ik voor wil gaan. Verder verwacht ik dat we met het team mee gaan doen in de top 5 van de 1e klasse, dit is ook de doelstelling vanuit de club”.

Klik hier voor meer artikelen over BVCB
Klik hier voor meer informatie over BVCB