kevin-stieffel

Kevin Stiefel (44) is assistent trainer bij TOGB. Zij spelen in de hoofdklasse van zondag. Hij heeft zelf ook gevoetbald. Kevin is op tien jarige leeftijd begonnen bij SVHV Schiedam, waarna hij al snel de overstap maakte naar Excelsior’20. Ook heeft hij nog bij SC Feyenoord, Hermes DVS, PPSC en VV Zwaluwen gevoetbald. Hij heeft al die tijd in selecties gespeeld en op 18 jarige leeftijd maakte hij zijn debuut bij Excelsior’20.

cathay_internetbalk_v2

Kevin stelt zichzelf even kort voor. “Ik ben getrouwd met Kimberly Stiefel, ik heb drie zoons en ik woon in Zoetermeer. Ik ben 21 jaar docent Lichamelijke Opvoeding op s.g. Spieringshoek. Daarnaast ben ik ook mentor van een 3 vwo klas en geef ik rots en water trainingen. Als ik niet werk sta ik graag op het veld als trainer. Dit jaar als assistent bij het eerste elftal van TOGB zondag”.

Als Trainer is Kevin actief geweest bij VV Zwaluwen A1, Victoria’04, Excelsior’20, TOGB 2 en bij TOGB 17-1. Maar hij heeft door de jaren heen ook gewerkt als assistent trainer. Nu heeft hij nog steeds bepaalde doelen op het oog. “Ik heb nu de jeugd gehad, een tweede elftal en dit jaar assistent bij het eerste. Nu hoop ik weer eens een keer hoofdtrainer te worden. Ik heb mijn Uefa B diploma en ik heb nu een aantal jaren mee mogen lopen en daarom ook veel geleerd van Ronald Ermes. Daarnaast ben ik zelf op mentaal vlak veel bezig om spelers op dat vlak beter te maken. Zo wil ik mezelf blijven ontwikkelen om, wanneer ik zelf weer als hoofdtrainer voor een groep sta, completer te zijn”.

Kevin is als voetballer succesvol geweest met onder andere SC Feyenoord. “Als voetballer is een hoogtepunt toch wel het jaar eredivisie in de jeugd, de kampioenschappen met SC Feyenoord 1 en Excelsior’20 twee jaar achter elkaar. Met SC Feyenoord werden we zelf kampioen van Nederland. Als trainer is een hoogtepunt de ontwikkeling van de spelers van TOGB in de onder 17 en de daaraan gekoppelde kampioenschappen. Veel van deze spelers zijn nu basisspelers in het eerste op zondag. Door de corona hebben we dit seizoen tot nu toe maar 5 wedstrijden in de hoofdklasse gespeeld. We hebben tot nu toe onze huid duur verkocht. Hopelijk mogen we snel weer competitie voetballen”.

Kevin heeft een bepaald bijgeloof tijdens het voetbal. “Als voetballer deed ik altijd eerst mijn linker sok en daarna pas de rechter aan. Als trainer deed ik na een gewonnen wedstrijd dezelfde boxershort de week erna weer aan. Wel gewassen natuurlijk. Als ik een persoon zou moeten noemen die ik heel erg waardeer bij TOGB zou ik te veel mensen te kort doen. Er staat een ontzettend goede organisatie bij deze club. Daardoor worden er in de jeugd grote stappen gemaakt en spelen bijna alle selectie teams 2e divisie. Het eerste plukt hier de vruchten van. Maar ik denk dat iedereen die bij TOGB speelt, werkt of komt kijken met een goed gevoel rondloopt op de club. Ook ik ben er warm ontvangen en zit er inmiddels al 5 jaar”.

Voetbal is een belangrijk deel van veel mensen in hun leven, ook in dat van Kevin. “Als 10 jarig jongetje keek ik naar het WK van 1986 in Mexico en ik zag Maradona. Wat aan geweldenaar. Ik ben daarna meteen gaan voetballen. Helaas is zijn leefstijl geen voorbeeld geweest voor velen. Ook Dirk Kuijt waardeer ik enorm. Een geweldig doorzettingsvermogen laat zien dat bijna alles mogelijk is. Een voorbeeld voor velen. En ik hou van zeer technische spelers zoals Ronaldo Lima en Bergkamp. Ik ben gek op het spelletje en om erover te discussiëren. Het gejuich en het kippenvel als je in de Kuip staat wanneer Feyenoord scoort. Dat is onbeschrijflijk”.

Klik hier voor meer artikelen over TOGB
Klik hier voor meer informatie over TOGB