Joeri-Krznaric-Excelsior'20

Joeri Krznaric is begonnen aan zijn zevende jaar in de selectie bij Excelsior’20. Naast speler is Joeri ook actief als technisch jeugd coördinator waarbij hij samen met veel vrijwilligers bezig is met het aantrekken van jeugd. Met als doel om het niveau van de vereniging omhoog te krijgen.

ZZP_Timmerteam

Wij waren benieuwd naar de carrièreverloop van Joeri. “Ik ben begonnen bij RKWIK in de F’jes tot en met mijn eerste jaar in de B gevoetbald.” Hier maakte Joeri als B-junior zijn debuut en koos voor een overstap. “Vervolgens heb ik in het overgangsjaar van de fusie van CWO bij HVO gespeeld. Daarna de stap gemaakt naar CWO waar ik uiteindelijk vier jaar heb gespeeld. Na CWO heb ik nog één jaar bij SVDPW gespeeld en vervolgens samen met Kevin Stiefel de stap naar Excelsior’20 gemaakt. Waar ik ben begonnen aan mijn zevende jaar in de selectie.”

Na een goede voorbereiding is Excelsior’20 het seizoen niet begonnen als gehoopt. De ploeg uit Schiedam blijft na drie wedstrijden haken op één punt. “Na een bijna foutloze voorbereiding hebben we een moeizame start in de competitie. Met deze kwaliteiten hadden we gehoopt op meer punten in de beginfase. Met de ervaring die wij vanuit het zondagvoetbal meenemen naar de zaterdag is de bedoeling dat wij bovenin mee zullen draaien in de competitie. Directe promotie zal heel lastig worden in deze competitie. Maar hopelijk kunnen wij via een omweg de stap kunnen maken naar de derde klasse.”

Joeri hoopt met zijn ervaring een steentje bij te kunnen dragen in de weg naar promotie. “Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren dat we binnen één of twee jaar uit die vierde klasse zijn. Daarnaast hopen wij met de jeugd een aantrekkingskracht te krijgen voor de talentvolle spelers in de regio. Wat mij betreft nog een reden om zo snel mogelijk te promoveren met het eerste elftal. ”Hopelijk kunnen zijn rituelen hem hierbij helpen. “Bij thuiswedstrijden ga ik altijd op dezelfde plek zitten in de kleedkamer en over het algemeen speel ik met nummer 17.”

Daarnaast helpt zijn fitheid Joeri ook om te presteren binnen de lijnen, want naast het veld zit de ervaren kracht niet stil. “Ik zit veel op de racefiets. Afgelopen juni heb ik samen met Tiemen Noordam & Leon Krznaric de Marmotte (190 km door de Alpen) gefietst waar ik trots op ben. Daarnaast heb ik in het afgelopen Corona seizoen veel uren gespendeerd met Padel. Wat ik ook wel echt een leuke sport ben gaan vinden.”

Dat voetbal erg belangrijk voor de sportman vertaalt zich ook door buiten het veld. “Ik ben behalve voetballer op meerdere vlakken bezig in het voetbal. Zo ben ik actief in mijn tweede jaar als Technisch Jeugd Coördinator bij Excelsior’20 en houdt ik me bezig met Socatots. Ik veel uren in de voetbalwereld, maar hier heb ik ook een hoop vrienden aan over gehouden. In mijn vrije tijd heb ik dus ook veel profijt van het voetbal.”

Joeri stopt samen met veel vrijwilligers doordeweeks en in het weekend veel tijd in de vereniging. “Excelsior’20 beschikt over een hoop vrijwilligers met liefde voor de club die al jarenlang actief zijn! Ik zou mensen te kort doen als ik nu specifiek namen ga noemen. Ook al heb je nooit genoeg vrijwilligers, denk ik wel dat Excelsior’20 trots mag zijn op de liefde en inzet die getoond wordt.”

Meer informatie over Excelsior ’20? Klik hier.
Klik hier meer artikelen over Excelsior ’20.