jimmy-vdvaart

Jimmy van der Vaart is een 26 jarige voetballer van SV CWO. Hij is op zijn zesde begonnen met voetballen bij HVO. Hierna heeft hij nog bij heel wat clubs gespeeld. Nu is Jimmy alweer bezig aan zijn achtste seizoen als senior. Hij heeft op zijn 18e zijn debuut gemaakt in het senioren voetbal.

cathay_internetbalk_v2

Jimmy heeft ambities bij CV CWO. “Op mijn 18e heb ik mijn debuut gemaakt bij VFC zondag. Na de periode bij deze club heb ik vier jaar bij deltasport gespeeld twee jaar bij VV Rijsoord. Nu ben ik bezig aan mijn eerste seizoen bij CWO. Ik wil in de toekomst iets moois neerzetten bij CWO en ik wil volledig fit worden. Ik hoop dat ik de komende tijd belangrijk kan zijn voor de club door veel goals te scoren. Ik denk dat we met de groep die we nu hebben zeker bovenin mee kunnen draaien. Ik hoop dan ook om ooit nog een keer kampioen te worden. En als het even mee zit, zie ik een stap naar een hoger niveau ook wel zitten”.

Bij Rijsoord maakte Jimmy een hele spannende slotfase mee. “Kampioen worden met VFC was erg speciaal om mee te maken. Natuurlijk ook omdat ik persoonlijk een heel goed seizoen heb gedraaid. Met Deltasport thuis winnen van Willem 2 in de tweede ronde van de KNVB beker is ook een hoogtepunt. De uitwedstrijd tegen de Graafschap volgde hierop. Het voetballen in een vol stadion was een mooie ervaring, en dat we gesteund werden door een vol uitvak was prachtig om mee te maken. Kampioen worden met Rijsoord is mijn derde hoogtepunt. De laatste twee wedstrijden tegen SHO en Kloetinge waren belangrijk, want zij konden ook nog kampioen worden. De laatste wedstrijd was helemaal een wedstrijd om niet snel te vergeten. We moesten naar Kloetinge en de winnaar zou kampioen worden die middag. Dat we daar uiteindelijk met 0-4 hebben gewonnen gaf het een dubbel lekker gevoel”.

Momenteel is de voetballer herstellende van een blessure. “Mijn blessure waar ik nu van aan het revalideren ben is voor mij een dieptepunt. Vorig jaar Maart ben ik geopereerd aan mijn voorstekruisband. Die had ik in December afgescheurd op een training. Ik hoop over 2 maanden (als de maatregelen het toelaten) weer aan te sluiten bij de groep en misschien nog wat wedstrijd minuten te kunnen maken. Maar dat hangt allemaal af van corona”.

Jimmy is lovend over de huidige trainer. “Ik denk dat we een trainer hebben die ons naar een hoger niveau kan tillen, met zelf veel ervaring als voetballer. En hij heeft een duidelijke visie van hoe hij wilt spelen. Ik zelf hou als speler van duidelijkheid en eerlijkheid. Voetbal is iets wat ik al mijn hele leven doe. De vrienden die ik nu heb, heb ik allemaal via de voetbal leren kennen. Ik ben opgegroeid met voetbal en ik zou echt niet weten wat ik zonder moet”.

Klik hier voor meer informatie over CWO
Voor meer artikelen van CWO klik hier