Jimmy van der Vaart maakte dit seizoen de overstap van CWO naar CION. De aanvaller hoopt met de ploeg uit Vlaardingen te kunnen handhaven in de tweede klasse. Het uiteindelijke doel is een stabiele tweedeklasser te worden. Het elftal staat momenteel tiende met acht punten uit acht wedstrijden.

ZZP_Timmerteam

Op zijn vijfde begon Jimmy met het spelletje bij voetbalvereniging HVO. “Ik was 18 jaar toen ik mijn debuut maakte bij VFC zondag, ik was die zomer overgekomen van de A’tjes van CWO. Na één seizoen VFC ben ik naar Deltasport vertrokken.” Na vier jaar Deltasport koos Jimmy voor Rijsoord, waarna hij bij CWO terechtkwam. “Uiteindelijk heb ik twee jaar bij Rijsoord gespeeld. Om uiteindelijk na twee jaar een jaartje bij CWO te spelen. Helaas heb ik door blessure nooit minuten kunnen maken.” Momenteel speelt Jimmy bij CION uit Vlaardingen.

Handhaven is het doel voor de tweedeklasser. “De ambitie met CION is om ons te handhaven in de tweede klasse. De club heeft als doel om de komende jaren een stabiele tweedeklasser te worden. Dit jaar gaan we ons best doen om ons direct te handhaven. Ik ben van mening dat het met onze selectie ook wel moet kunnen.”

Het seizoen voor CION is tot nu toe erg wisselend. Het elftal staat op een tiende plek met acht punten uit acht wedstrijden. “Ons seizoen is er op dit moment eentje met pieken en dalen. We hebben dit seizoen veel te maken met blessures, waardoor we bijna genoodzaakt zijn om elke wedstrijd met een andere opstelling moeten spelen. We hebben ook wat wedstrijden gehad waar we een voorsprong weer uit handen gaven dus daar moeten we aan werken. De laatste weken gaat het al wat beter je merkt aan iedereen dat ze wat fitter raken en dan ben ik ervan overtuigd dat we meer punten gaan pakken.”

In de voetballerij heeft iedereen zo zijn hoogte- en dieptepunten. De aanvaller begint over zijn hoogtepunten. “In mijn eerste jaar als senior ben ik kampioen geworden met VFC zondag. Met Deltasport wonnen we van Willem II in de KNVB-beker. De ronde erna lootten we De Graafschap en we moesten naar de Vijverberg, dat zijn toch wel wedstrijden die ga je nooit meer vergeten. In die vier jaar tijd heb ik veel mooie dingen mee gemaakt bij Deltasport, maar deze springt er wel gelijk uit. Daarnaast was het kampioen geworden met Rijsoord in de eerste klasse was helemaal mooi, omdat het op de laatste speeldag beslist werd. Het ging tussen Kloetinge en ons en we speelden ook nog eens tegen elkaar, dus dat was een mooi potje en vooral een mooi feestje.”

Bron foto; CWO

Klik hier voor meer informatie over CION.
Lees hier meer artikelen over CION.