Gijs Abbas keerde na een avontuur in België en bij FC ’s-Gravenzande terug op het oude nest bij Excelsior Maassluis. De ploeg uit Maassluis hoopt mee te kunnen draaien in het linkerrijtje. Momenteel staat het elftal op een stabiele tiende plek met zestien punten uit tien wedstrijden.

ZZP_TimmerteamGijs begon met voetballen bij Excelsior Maassluis. “Ik heb bij Excelsior de hele jeugd doorlopen en na mijn debuut in het eerste elftal voor mijn studie naar België moeten verhuizen. Daar heb ik vijf jaar gestudeerd, maar kon helaas Excelsior Maassluis niet meer combineren met mijn studie. Ik woonde en studeerde in België en ben toen gaan voetballen bij SK Lochristi. Na mijn studie ben ik terecht gekomen bij FC ’s-Gravenzande, waar ik drie jaar met onwijs veel plezier heb gevoetbald.” Dit jaar weer keerde de verdediger terug op het oude vertrouwde nest bij Excelsior Maassluis.

Dit seizoen draait de ploeg uit Maassluis mee in de middenmoot van de tweede divisie. Excelsior staat momenteel op een tiende plek in de tweede divisie met zestien punten uit tien wedstrijden. “Het gaat goed en we draaien lekker mee. We staan er goed voor op de ranglijst en de sfeer binnen de groep is erg goed.” De ervaren verdediger heeft dan ook een positieve blik vooruit op de eindstand van de competitie. “We hebben een brede en talentvolle selectie met veel kwaliteiten. Als we hard blijven werken voor elkaar en we houden plezier in het spel dat we spelen dan denk ik dat we makkelijk mee kunnen in het linkerrijtje. En ook ons kunnen meten met de grootste amateur ploegen van Nederland.”

Het spelletje is nog steeds erg belangrijk voor de 28-jarige. “Het feit dat je na een drukke werkdag lekker anderhalf uur kan rennen op een voetbalveld is voor mij super belangrijk. Daarnaast ben ik in de positie om dit ook nog eens te doen op het allerhoogste amateurniveau en dat is erg gaaf.”

Bron foto; Harry Noordhof

Klik hier voor meer informatie over Excelsior Maassluis.
Lees hier meer artikelen over Excelsior Maassluis.