Gabri Urbanus is een 20 jarige voetballer van Excelsior Maassluis. Maassluis komt nu uit in de tweede divisie. Vorig jaar is hij naar Maasluis vertrokken, dit na interesses van meerdere clubs uit de 2e en 3e divisie. Gabri is zelf momenteel werkend als bezorger bij Expert.

cathay_internetbalk_v2

Zijn voetbalcarrière begon al op een hele vroege leeftijd. “Het begon allemaal op 4 jarige leeftijd bij Togb in Berkel en Rodenrijs. Het draaide alleen maar om voetbal, een hele snelle ontwikkeling volgde waardoor jeugd al interesse werd getoond door bepaalde bvo’s, maar hier is nooit iets van uitgekomen. Ik heb in de jeugd altijd in de 1ste elftallen gespeeld, van de mini f tot b junioren. Ik heb 13 jaar in de jeugd gespeeld en we zijn in totaal 11 keer kampioen geworden. Ik zat in het tweede jaar van de B-jeugd en toen ging alles enorm snel. Ik werd aanvoerder en ik mocht op 16 jarige leeftijd al meedoen met de A-jeugd. Dat ging zo goed dat ik mee mocht met het eerste elftal. We speelde toen de nacompetitie, in de finale maakte ik mijn debuut uit bij Kocetepe op 16 jarige leeftijd. Toen het nieuwe seizoen begon, mocht ik meetrainen met het eerste. De wedstrijden mocht ik helaas nog niet meespelen. Na de winterstop ging ik mee op trainingskamp naar Malaga. Dat ging zo goed dat de trainer zei dat ik me bij het eerste mocht aansluiten. Toen heb ik 2 jaar in het eerste gevoetbald. Hierna ben ik 1 jaar naar Sparta o19 gegaan. Helaas werd ik daar weggestuurd, waarna ik weer terugkeerde bij de club waar alles begon. Ik was toen 19 en ik draaide een goed seizoen. Er kwam toen interesse van meerdere clubs uit de 2e en 3e divisie. Na lang overleg besloot ik om naar Excelsior Maasluis te gaan. Hier speel ik nu in het eerste elftal”.

Gabri blijft keihard werken voor een basisplaats bij Excelsior Maasluis, maar hoopt stiekem toch wel op meer. “Ik ben momenteel keihard aan het werk om mijn basis plaats bij Excelsior Maassluis te veroveren. Maar mijn grote doel is nog steeds niet weggegaan. Ik ben nog steeds elke dag keihard aan het werk om het betaald voetbal te bereiken. Ik ben 3 keer in de week bij mijn personal trainer Rudy Fortes, die mij elke week weer fitter en sterker maakt”.

De voetballer van Maassluis heeft vertrouwen in de huidige ploeg. “Het is lastig omdat Corona in de weg staat, maar ik probeer me zelf enorm fit te houden. Zodra er wat versoepelingen zijn zal Excelsior Maassluis snel handelen en zullen we snel weer gaan voetballen. We hebben nu wel een paar wedstrijden gespeeld. De resultaten zijn niet heel goed, maar het voetbal dat we spelen, laat zien dat er potentie in zit”.

Voetbal is voor veel mensen het belangrijkste wat eer bestaat. Ook bij Gabri speelt het een enorme hoofdrol. “Voetbal is mijn leven, het is een uitlaat klep waar ik alles kwijt kan. Zodra ik op het veld stap merk ik zelf dat ik een persoon word die alles wil winnen en daar alles voor geeft. Ik zou oprecht niet weten wat ik zou moeten doen als voetbal niet bestond of als ik niet kon voetballen. Voetbal is alles voor mij. Ik probeer van mijn hobby, mijn werk te maken. Maar ook in mijn vrije tijd ben ik altijd met vrienden te vinden op het voetbalveld. Ik ga altijd met een top gevoel naar de club omdat ik daar weer mag werken aan mijn grote droom. Dan is het ook mooi meegenomen dat mijn vrienden erbij zijn. Iedere voetballer heeft hoogtepunten en dieptepunten, dat hoort bij het voetbal. De jongste debutant ooit zijn voor Togb is toch wel een heel mooi hoogtepunt. Maar mijn dieptepunten is toch wel dat ik bij Sparta ben afgevallen. Ik heb mijn opa wat beloofd op zijn sterf bed. En elke keer als ik het veld op stap ben ik dankbaar. Ik wil mijn dromen volgen. Ik hoop de belofte na te kunnen komen, dus geef ik altijd 2 kusjes op me pols want ik heb een armband met het as van mijn opa erin”.

Er zijn 3 personen waar de speler van Maassluis heel erg over te spreken is. “1 van de belangrijke mensen is mijn vader. Hij helpt mij elke dag om verder te ontwikkelen in het voetbal. Hij heeft zelf bij Sparta gevoetbald, maar hij is gestopt op het moment toen zijn nieuwe contract voor hem klaarlag. Dit was voor hem noodgedwongen want zijn vader kwam te overlijden. Dus ik heb ook een bepaald gevoel dat ik het voor hem wil afmaken. Mijn zus is een enorm motivatie in mijn leven. Een zus waarvan ik zoveel kan leren en me altijd steunt in de tijden dat het minder gaat. Dat geld het zelfde voor mijn vriendin Fay Hendriks. Mijn vriendin is enorm gedreven en een motivatie om mijn dromen te laten uitkomen. Als we samen zijn trainen we vaak samen, en ze is altijd bezig met mijn grote droom. Ze kookt altijd gezond voor me en we praten vaak over mijn ambities. En ze is me grootste fan zegt ze altijd. Ze helpt me met alles om mijn grote droom uit te laten komen. Dat geld voor hun alle drie. Ze werken enorm hard om mij te helpen. Daar ben ik ze zeer dankbaar voor”.

Klik hier voor meer informatie over Excelsior Maassluis
Klik hier voor meer artikelen over Excelsior Maassluis