desley-dewolf

Desley de Wolf is een 31 jarige verdediger van Cion. Hij heeft bijna zijn hele jeugd bij SVV gespeeld, waarna hij naar SC Spaland vertrok. Hier heeft hij zijn debuut in het eerste gemaakt.

cathay_internetbalk_v2

Desley heeft behoorlijk wat clubs gehad in zijn carrière. “Na Spaland ben ik naar Victoria’04 gegaan. Na de winterstop ben ik bij de zondag 1 gehaald en hier heb ik dat seizoen afgemaakt. Het seizoen erop ben ik op zaterdag gaan voetballen bij MVV’27. Hierna heb ik nog gevoetbald bij CWO, Opschieten, Sliedrecht, Heinenoord en VV Rijsoord. Nu speel ik bij Cion en heb ik drie kinderen. Ik werk als zzp’er en ik ben van beroep schilder”.

De verdediger kijkt het liefst niet te ver vooruit. “Ik was 17 en ik wou stoppen met school. Mijn vader vond dit prima, maar dan moest ik wel gaan werken. Twee weken later had hij een baan voor me geregeld als schilder. Ik ben er een paar jaar tussenuit geweest maar vorig jaar ben ik weer begonnen als zzp’er en werk ik samen met mijn maat Danny en gelukkig hebben we het lekker druk. Ik hoop dat ik in de toekomst gezond blijf, en ditzelfde geld voor het bedrijf. Voor de rest kijk ik niet te ver vooruit. Het belangrijkste is dat jezelf en de mensen om je heen fit en gezond blijven. Dit helpt dan ook nog eens mee voor op het voetbalveld”.

Desley zijn eerste indruk van Cion is goed. “Dit seizoen ben ik voor het eerst bij Cion en we hebben nog maar twee competitie wedstrijden gespeeld. We waren slecht begonnen aan de competitie met twee nederlagen. Ik weet zeker dat we nog genoeg punten kunnen pakken met deze groep. Voor de rest is het een super gezellige vereniging waar alles goed is geregeld”.

Bij Rijsoord kende de voetballer zijn grootste hoogtepunt. “Mijn hoogtepunt is het kampioenschap twee jaar geleden met Rijsoord. We hadden echt een leuke groep en we klikte allemaal met elkaar. Met als echt hoogtepunt speelde we de laatste twee wedstrijden tegen SHO en Kloetinge. Die konden op dat moment zelf ook nog kampioen worden. We werden uiteindelijk kampioen door Kloetinge op eigen terrein te verslaan. Ik heb niet veel dieptepunten gehad in mijn carrière. Als ik er dan toch één moet noemen is het mijn blessure van ruim acht maanden. Ik brak toen mijn knie best ernstig”.

Voetballen is het leukste wat er is voor velen, zo ook voor Desley. “Ik wil nog een aantal jaar op redelijk niveau voetballen bij een club in de buurt en ik heb die gevonden bij Cion. Op donderdag avond en zaterdag bij een thuis wedstrijd is het er ook enorm gezellig. Zelf voetballen is het leukste wat er is en dat merk je nu omdat het niet kan. Het gevoel van een wedstrijd en er alles aan doen om te winnen met elkaar blijft het mooiste wat er is. Ik zit pas net bij Cion dus ik kan niet goed een oordeel geven over bepaalde personen over wie ik lovend kan praten. Maar als ik in de korte tijd moet kiezen dan zou ik Sebas Verburg noemen. Hij regelt dat niemand wat te kort komt en het allemaal goed is geregeld”.

Klik hier voor meer informatie over CION
Klik hier voor meer artikelen over CION