Kethel-Spaland-Boy-Bronkhorst

Boy Bronkhorst is het seizoen goed begonnen bij Kethel Spaland met twee overwinningen op Vierpolders en DVO’32. De middenvelder speelt al 20 jaar bij zijn club en moet er niet aan denken om weg te gaan.

ZZP_Timmerteam

De middenvelder begon op zesjarige leeftijd bij VVK’68. “Bij deze club heb ik maatjes gemaakt voor het leven, waardoor ik momenteel bijna 20 jaar later nog steeds bij dezelfde club speel. De gezelligheid van de club en het spelen met mijn maatjes is eigenlijk het leukste wat er is. Daarom heb ik nooit van club gewisseld.” Na de fusie ging VKK’68 verder als Kethel Spaland. “Bij Kethel Spaland en VKK’68 heb ik eigenlijk gedurende mijn gehele jeugd alle selectie elftallen doorlopen. Toen ik tweedejaars A was mocht ik voor het eerst meedoen met het eerste elftal. Het jaar dat daarop kwam ik in de selectie terecht en daar loop ik eigenlijk nu nog steeds rond.”

Iedere voetballer heeft zijn eigen ambities en legt op zijn eigen manier de lat hoog. Dit blijkt ook wanneer we Boy vragen naar zijn ambities. “Ik ben niet de aller ambitieuste voetballer die er is denk ik. Een sterke tweede klasser met Kethel worden lijkt me wel wat. Wanneer we dat hebben bereikt wil ik natuurlijk wel elke week basis staan om er ook van te kunnen genieten.” Boy gaat verder in op zijn persoonlijke ambities. “Daarnaast wordt er bij ons niet betaald of iets. Ik ga toch proberen een kannetje per punt in mijn contract op te laten nemen. Als ik het contract en een promotie bij deze club kan bereiken, dan vind ik mijn carrière al geslaagd.”

Boy is met Kethel Spaland hard op weg om zijn ambities na te streven. “Ik denk dat we aardig zijn begonnen aan het seizoen en daarnaast zijn we ook behoorlijk fit. We hebben dit jaar voor het eerst een totaal ander type trainer dan we gewend zijn en de trainer kreeg met ons ook een ander type groep dan die gewend is. Hierdoor was het in het begin even wennen, maar ik denk dat we wel steeds dichter bij elkaar komen.” De ploeg uit Schiedam is het seizoen sterk begonnen met een overwinning op DVO’32 en Vierpolders. “We zijn met twee winstpartijen uitstekend van start gegaan. Ik denk als we onze groei van de afgelopen weken kunnen doorzetten dat er ons wel een mooi seizoen te wachten staat.

We vroegen de 25-jarige middenvelder naar zijn verwachtingen voor aankomend seizoen. “Ik denk dat dit wel eens een heel mooi seizoen kan gaan worden. Als we de stijgende lijn van de eerste paar weken voort kunnen zetten dan denk ik dat we het iedereen in onze competitie moeilijk gaan maken. We zullen vast ook nog wel een paar keer goed onderuit gaan, want hoe we spelen verschilt nogal week per week. Al denk ik dat we aan het einde van de competitie zeker wel een periode op zak zullen hebben. Dan moeten we ervoor zorgen dat we er vier mooie feestjes van gaan maken, want dat kunnen we als de beste!”

Meer informatie over vv Kethel Spaland? Klik hier.

Klik hier voor mer artikelen over vv Kethel Spaland.