Ze is nuchter en doortastend tegelijk: sinds enige tijd is Bianca Post de nieuwe voorzitter van CWO. “Pas geleden vroeg iemand: wat zeg je als Omroep Vlaardingen belt over de wedstrijd van het eerste? Mijn antwoord: ze moeten mij niet bellen over die wedstrijd.”

cathay_internetbalk_v2
“Ik ben niet gespeend met enige kennis van voetbal, daar hebben we andere mensen voor, die veel meer verstand van het spelletje hebben. Ik ben er om de club de koers te wijzen.”

Post kwam bij CWO in beeld toen de club zich stortte op een visie op de toekomst: CWO in 2030. Als ervaren bestuurster leverde ze een belangrijke bijdrage in dat proces, dat door de coronaperiode, zoals zo veel zaken, echter stil kwam te liggen. De club zat sinds het vertrek van Sjaak van der Kroon al tijdje zonder voorzitter. “Ik heb tijdens het coronagedoe alles wat corona was opgepakt. Ik heb de protocollen geschreven en veelvuldig overleg gehad met de gemeente. Het bestuur vond het voorzitterschap een logisch vervolg.”

Ze zei ja, maar wel onder voorwaarden. “Ik heb inmiddels weer een baan – ik ben verenigingsconsulent bij Rotterdam Sportsupport – en dat moet wel te combineren zijn. Voorzitter zijn van CWO slokt veel energie op. Binnenkort gaan we met het bestuur om de tafel om mijn positie voor de toekomst te heroverwegen. Vandaar dat ik aangesteld ben als voorzitter ad interim. Ik heb ja gezegd tegen het voorzitterschap omdat ik ook voelde dat er behoefte was aan een voorzitter. Blijkbaar heeft de club iemand nodig die zegt of we links of rechts af gaan. Ik ben zelf groot voorstander van de zeldredzaamheid. Kom met elkaar tot een oplossing, want dat is vaak ook de beste oplossing.”

CWO heeft zich goed door de coronaperiode geslagen. “We groeien lekker, al hebben we ook op plekken verloren. Your win some and your lose some. We hebben voor het eerst weer een JO19. We zijn de voetbalschool dit seizoen begonnen met dertig kinderen. Dat is nog nooit gebeurd”, somt ze twee positieve punten op.

“Het is ook nu nog steeds lastig om alle vrijwilligersposten in te vullen. De bar blijft een aandachtspunt. Op zaterdag lukt de invulling wel, op zondag, als het een stuk rustiger is met elftallen, minder.”

Positief is dat het contract met hoofdsponsor ING met drie jaar werd verlengd. “Speerpunt is meisjes- en vrouwenvoetbal. Dat vindt de ING belangrijk om te promoten. Ze zien dat ook graag terug in de bestuurlijke afspiegeling. Dat konden we meteen afvinken.”

Klik hier voor meer informatie over CWO
Klik hier voor meer artikelen over CWO