Bart-van-der-Hoeven-Victoria'04

Bart van der Hoeven heeft zich in het elftal gespeeld van Victoria’04. De rechtsback hoopt een onmisbare schakel te worden binnen de ploeg. Dit seizoen is Victoria is het seizoen uitstekend begonnen met achttien punten uit zes wedstrijden. De ploeg uit Vlaardingen speelt maar voor één doel het kampioenschap in de vierde klasse en niks minder.

ZZP_TimmerteamVoor de back begon het allemaal op 7-jarige leeftijd. “Ik begonnen in de mini’s bij Zwaluwen. Ik heb bij Zwaluwen gespeeld tot en met het eerste jaar in de C. Na een goed jaar te hebben gehad als aanvoerder van de D1 in de tweede divisie.” Een jaar later verloor Bart het plezier in het spelletje. “Ik besloot met een aantal vrienden naar Victoria’04 te vertrekken om het plezier en de ambitie om hoog te voetballen weer terug te vinden. Van mijn jaar in de C tot aan heden (eerste elftal van Victoria) heb ik het erg naar me zin hier. Ik kan oprecht zeggen dat Victoria echt een gezellige club is waar alles goed geregeld is.”

Vanuit de A schoof Bart door naar de selectie. “Na een periode wennen aan het niveau van de senioren voelde ik me op m’n plaats en begon ik op de bank bij het eerste. Nadat in een bekerwedstrijd Lars de Visser rood kreeg mocht ik invallen, sindsdien ben ik niet meer uit de basis gehaald.” Dit seizoen verloopt goed voor Victoria. “We zijn goed begonnen aan het seizoen en doorgegaan in de beker. In de competitie zijn we tot op heden ongeslagen en staan we eerste met zes gespeeld en 18 punten. Helaas zijn we afgelopen dinsdag uit de beker gestoten door Meerburg.”

De pas 19-jarige wil een onmisbare schakel worden in de basis elf van Victoria. “Mijn ambitie op korte termijn is om een belangrijke speler te worden en veel bij te dragen aan het team, zowel verdedigend als aanvallend. Op lange termijn wil ik graag een stapje omhoog, het liefst met de club waar in nu speel. Ook zou ik het heel leuk vinden om met mijn broer Tim van der Hoeven te mogen spelen.”

Binnen zijn nog altijd prille carrière maakte Bart mooie herinneringen. “Mijn hoogtepunt in het voetbal was in de E bij zwaluwen. Op een toernooi met de E1 bij Alphense Boys ben ik gescout voor Feyenoord. Verder heb ik twee jaar bij de KNVB gespeeld en heb ik een aantal keer het Vlaardings kampioenschap mogen winnen.” Helaas kon de rechtsback nooit doorbreken bij Feyenoord. “Wat mijn hoogtepunt was zou door het niet slagen van mijn stage bij Feyenoord ook mijn dieptepunt kunnen zijn. Maar zo kijk ik er niet naar, ik was jong en onervaren.”

Bart blikt vooruit op komend seizoen. “Tot op heden spelen we goede wedstrijden met een idee erachter. Ik kijk er naar uit op het moment dat we kampioen zijn, want die vertrouwen heb ik in ons team. Verder dan kampioen worden kijk ik nog niet, ik geloof dat je stapsgewijs je doelen moet behalen.”

Foto; Bas fotografie / Victoria’04

Meer informatie over Victoria ’04? Klik hier.
Klik hier meer artikelen over Victoria ’04.