Rick de Jonge (23) is op zijn 14de begonnen met voetballen. Begonnen bij Excelsior Maassluis met vrienden, vervolgens met het hele team overgestapt naar MSV’71. Hij heeft nog een jaar bij VDL Maassluis gevoetbald en daarna weer bij MSV’71 terug gekomen. Dit is zijn 4e jaar in de selectie. 

banner_koningsport_small_VJ

Het seizoen is ook voor MSV’71 vroeg ten einde gekomen. “Ik vind het niet zo heel erg, want ik heb nu ook tijd voor andere leuke activiteiten op mijn zaterdagmiddag. Ik vind het ook leuk om te gaan basketballen of american footballen, dus daar heb ik nu meer tijd en ruimte voor om die sporten te beoefenen.”

De start van het seizoen voor MSV’71 ging niet heel goed want ze kregen meteen te maken met sterke tegenstanders, dus ze startte 0 uit 2. Toen hebben ze een wedstrijd gewonnen en daarna werd het seizoen die 3 wedstrijden had geduurd alweer stil gelegd.

Voor dat het seizoen werd gestopt heeft Rick de Jonge ook dingen buiten de voetbal gedaan om fit te blijven. “Ik ben op de dagen dat er geen voetbal is in de sportschool aan het trainen op kracht. Dit is op maandag, woensdag en vrijdag. Nu het stilligt ben ik op dinsdag en zaterdag ook buiten aan het trainen, een dag hardlopen voor mijn conditie en een dag american football voor conditie/ uithoudingsvermogen en omdat ik het leuk vind.”

Rick de Jonge heeft ook tips en tricks om fit te blijven in deze zomerstop. “Probeer beweging te krijgen waar het kan en vooral wat je leuk vind om te doen. Om je conditie op peil te houden is hardlopen wel het beste, maar je kan ook andere oefeningen doen waar je hartslag van stijgt. Maar je kan ook gaan fietsen, basketballen, eventueel zelfs sprintjes trekken. Zolang je langdurig bezig bent met een verhoogde hartslag zal je conditie in ieder geval niet achteruit gaan.”

Op de vraag wat Rick de Jonge denkt hoe het zal gaan als het seizoen wordt hervat zegt hij. “Kan ik geen uitspraak over doen want ik heb echt geen idee hoe wat er met dit seizoen gedaan gaat worden. Of we uberhaupt nog gaan spelen, of dat ze de competitie halveren. Ik heb weinig zin om door te voetballen tot en met juli/augustus.”

 

klik Hier voor meer artikelen over msv’71