Hermes-DVS wil groeien op nieuw complex
Hermes-DVS verhuist in het nieuwe jaar naar het nieuwe complex op sportpark Harga. Als het aan voorzitter Roy Degrassi ligt groeit de voetbaltak van de omnivereniging in aantal én in niveau.

Volgens hem moet de nieuwe accommodatie de Schiedamse club een ‘boost’ geven. “Iedereen kijkt er naar uit”, zegt hij over de op handen staande verhuizing. “Dat komt ook omdat het op ons huidige complex een rommeltje is. Er wordt flink gebouwd, waardoor de toe- en afvoerwegen zijn verplaatst.”

Het is niet duidelijk wanneer Hermes-DVS ‘over’ kan. “Dat kan in februari, maar het is ook goed mogelijk dat we dit seizoen nog uitspelen op ons huidige complex. Dat hangt af hoe de bouw vordert. We gaan pas over als alles klaar is. We hebben van de gemeente ook geen deadline gekregen om ons huidige complex op een bepaalde datum te verlaten.”

De verhuizing van Hermes-DVS heeft nogal wat voeten in de aarde gehad. “Bij elkaar spreek je toch over een traject van vijf, zes jaar”, zegt Degrassi. “Zeker in het begin speelde bij de oude garde het sentiment een rol. Je gaat als club toch historische grond verlaten. Inmiddels is iedereen overtuigd van een verhuizing. Het complex voldoet niet meer aan de eisen van de tegenwoordige tijd.”

De acht velden die rondom twee hoofdgebouwen komen te liggen op het nieuwe complex moet Hermes-DVS gaan delen met SVV en HBSS, de twee ander overgebleven clubs op Harga. “Het is zo ingedeeld dat we allemaal een eigen hoofdveld krijgen. Voor ons zal het even wennen zijn dat we niet het alleenrecht hebben op ons clubhuis.

Het huidige clubgebouw is ons eigendom, in het nieuwe komen ook andere gebruikers, zoals een fysio- therapiepraktijk.”

Degrassi hoopt dat met het betrekken van het nieuwe complex de ledenaanwas een impuls krijgt. “We zijn nu qua ledental al jaren stabiel, maar we willen graag groeien. We gaan er vanuit dat de nieuwe locatie een aanzuigende werking heeft.”

Zoals Hermes-DVS ook met het eerste elftal hogerop wil. “We hebben in Richard den Ouden een absolute toptrainer. Hij en de selectie hebben uitgesproken om voor de derde klasse te gaan. Dat doel ondersteunen we van harte. We willen recreatievoetbal aanbieden, maar er moet bij ons ook plaats zijn voor prestatievoetbal.”

Geef een reactie