Excelsior’20 gaat de komende jaren extra investeren in de jeugdopleiding. “Met de overeenkomst met Sparta als opleidingspartner en het aantrekken van twee nieuwe jeugdtrainers van Barendrecht willen we een professionaliseringsslag maken”, aldus voorzitter Zoran Nikolic.

cathay_internetbalk_v2
Aan enthousiasme en drive geen gebrek bij Sharan Gayadien. Als hij over voetbal begint te praten houdt hij niet meer op. In zijn voorstelfilmpje aan de spelers van zijn nieuwe team, de JO19-1, is hij acht minuten aan één stuk aan het woord. “Ik ben helemaal gek van voetbal en wil die passie ook graag overbrengen op de spelers.”

Gayadien groeide op bij Jai Hind Rotterdam (tegenwoordig Rotterdam United), maar had zijn beste leerschool in de jeugd van Barendrecht. De 35-jarige Rotterdammer liep de afgelopen seizoenen rond op sportpark De Bongerd en trainde diverse teams. “Ik heb laten zien dat ik elftallen en spelers beter kan maken. Ik had gehoopt dit seizoen de JO17-1 te gaan trainen. Een groot deel van die jongens had ik al eerder onder mijn hoede. De club dacht daar helaas anders over. Ik kreeg de eerstejaars onder zeventien aangeboden. Ik wil echter verder en mijn geduld was op.”

Hij sprak daarna met Smitshoek en Spijkenisse. “Met Spijkenisse was ik er bijna uit, maar ze konden me geen perspectief op langere termijn bieden. Ik wil me doorontwikkelen. Dat kan bij Excelsior’20 wel. Zij gaven mij meteen het goede gevoel en vertrouwen. Ik ben niet alleen trainer van de JO19 maar ook onder de 23.”

Sven Louter (23) volgde Gayandien naar Schiedam. “Ik heb ambities en die kwamen niet overeen met wat Barendrecht wilde. Sharan heeft mij geïntroduceerd bij Excelsior’20. Ik ben trainer van de JO15-1 en JO15-2. Ik krijg veel vrijheid, daaruit blijkt vertrouwen. De club wil graag hogerop met de jeugd.”

Klik hier voor meer informatie over Excelsior’20