Excelsior Maassluis verliest weer eens

Excelsior Maassluis weet weer hoe het is om een wedstrijd te verliezen. De ploeg was bezig aan een ongekend goede reeks maar had afgelopen weekend een offday tegen HHC Hardenberg. Na twaalf keer op rij ongeslagen te zijn gebleven verloor de ploeg van  gretig spelend HHC Hardenberg met 0-2. 

Op de overwinning van HHC Hardenberg viel eigenlijk weinig af te dingen en was dus dik verdiend te nomen. De oranjehemden waren naar Maassluis gekomen om zich ten kosten van alles te herstellen van de kansloze nederlaag van vorige week tegen VVSB. Het lukte Excelsior Maassluis daarom niet om in de wedstrijd te komen en het creëerde amper kansen Die enkele keren dat dit toch lukte was de afwerking erg slecht en was het doelman Ramon Nijland die ook niet in actie moest komen. Op slag van rust kwamen de bezoekers dan op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Danny Bouws bij de tweede paal binnen gekopt (0-1).

In de tweede helft kwam HHC Hardenberg veel beter uit de kleedkamer dan Excelsior Maassluis. In het eerste kwartier had het zomaar 0-3 kunnen staan maar mocht de ploeg de paal en keeper Jean-Paul van Leeuwen danken dat de wedstrijd nog niet vroegtijdig werd beslist. Het bleek niet uit te maken, want het spel bleef eigenlijk een kant op gaan. Een cornerbal werd in de 69e minnut door alles en ieder gemist en Rob van der Leij kon  bij de tweede paal de bal met het hoofd binnenwerken.

Pas in de laatste tien minuten, werd Excelsior Maassluis nog enkele malen gevaarlijk. Het bleek te laat te komen en de twee kansen die Excelsior Maassluis nog kreeg, werden dan ook niet benut. Zo eindigde de wedstrijd in een 0-2 nederlaag voor de Tricolores.

Volgende week kan Excelsior Maassluis zich revancheren als het een thuiswedstrijd speelt tegen Koninklijke HFC. HHC Hardenberg speelt uit tegen AFC.

https://www.indoorpretpark.nl