Van het weekend trof Deltasport een tegenstander uit Bergschenhoek die de competitie zeer goed was begonnen met klinkende overwinningen(5-2 en 6-3). Dus een tegenstander om goed in de gaten te houden. Met een trainer zeer bekend in de voetbalwereld namelijk Jan Everse. Op de bank nog de herstelde Jay Jay Gulpen, met nog meer spelers die na een blessure terugkomen o.a Vlad Smirnov. Chris da Silva had een weekend vrij gekregen. Hij werd wel op het middenveld erg gemist.

Het was dus oppassen geblazen voor een ploeg die veel doelpunten maakt. BCVB begon dan ook direct druk te zetten op Delta, vooral het middenveld werd door BCVB overgenomen. Delta werd daar overlopen van daaruit werden de aanvallen opgezet. De kansen waren in die beginfase ook voor BCVB. De verdediging van Deltasport had daar grote moeite mee. En het geluk was daarbij voor Delta want er kwamen hele goede kansen die gelukkig voor Delta allemaal naast of in handen van Kevin de Kok werden geschoten. Eerst na zo’n twintig minuten begon Delta te begrijpen dat er meer moest gebeuren en gingen voetballend ook de aanval zoeken. Maar mooi was het niet in de eerste helft zelfs zeer rommelig en zo werd het rusten met een 0-0 stand.

Na de pauze begon Deltasport heel goed met kansen voor Marruchen Zimmerman en Jordao Pattinama. Marruchen speelt zich dan prachtig vrij door de verdediging van BCVB maar helaas de doelman kon redden. Het was wel uitstel van executie. Want even later in een heel rommelige situatie voor het doel van BCVB scoorde Nuno Andrade Varela het openingsdoelpunt 1-0.

Natuurlijk bleef BCVB erg gevaarlijk maar de verdediging van Delta onder aanvoering van Diego Liefden gaven weinig kansen weg. De aanvallen van de snelle spitsen van Delta bleven doorgaan, de verdedigers van BCVB wisten er geen raad mee. Delta bleef maar doorgaan en plotseling kwam de bal door het midden in de voeten van Jordao, kwam alleen voor het doel en scoorde prima de 2-0. In die fase was het eigenlijk wachten op de drie nul in plaats dat BCVB een tegendoelpunt kon scoren. Ze bleven wel gevaarlijk. Jay Jay Gulpen en Derk Dupon werden ook nog ingezet. Delta trok aan het langste eind en zo werd het een belangrijke overwinning op een gevaarlijke tegenstander. Het moest anders en het was vandaag ook anders dus nu verder.

Volgende week zaterdag geen competitievoetbal, maar de KNVB beker wedstrijd Deltasport-DHC aanvang 17:00 uur, Kooikersweg 2 Vlaardingen.

 

Tekst: Frans de Jong

Geef een reactie