De 30-jarige Jesse Lub is oud-keeper van het Eerste van Excelsior Maassluis. Hij speelde vanaf zijn 14jaar bij de club. Vanaf de JO15 heeft hij alle hoogste jeugdelftallen doorlopen en na de JO19-1 de overstap naar het 1e. Vijf jaar lang was Jesse keeper bij het Eerste. Helaas was hij Tweede keeper geworden door een blessure. Toen heeft hij besloten ergens anders heen te gaan. Jesse ging naar MVV’27 in Maasland voor een seizoen. Daarna ging Jesse naar Nieuwenhoorn wat op zondag speelde in de hoofdklasse. Ook speelde Jesse Lub nog Twee jaar bij Westlandia in Naaldwijk.

“Na mijn avonturen bij andere clubs heb ik besloten na Westlandia terug te keren naar Excelsior Maassluis. Daar kwam ik weer in de A-Selectie. Maar afgelopen seizoen heb ik besloten te stoppen als speler.” Dat kwam omdat Jesse weer Tweede keeper werd. Jesse is net vader geworden en wilde daardoor meer tijd steken in het zorgen voor zijn net geboren kind.

Dit seizoen heeft Jesse een andere functie, zodat hij wel betrokken blijft bij het team en de club. “Komend jaar ga ik alle PR communicatie en media/pers zaken doen bij het team.” Dat houdt in dat Jesse Lub zich bezig houdt met alles wat op social media en op de site komt over het eerste elftal van Excelsior Maassluis. “Daarnaast is er bij de Tweede Divisie veel media aandacht. Ik ben daar eigenlijk contactpersoon van. Ook wel aanspreekpunt genoemd.”

“De eerste jaren van mijn jeugd heb ik bij MSV’71 gespeeld. Dat is omdat ik tegen over de club woonde. Daar ging het zo goed, dat ik eigenlijk wel hogerop kon. Ik was toen in contact geraakt met Eric Gudde om bij Excelsior Maassluis te komen spelen.” Excelsior M. speelt natuurlijk een stukje hoger dan MSV’71, vertelde Jesse Lub. “We speelde op een niveau dat we tegen BVO’s speelde.”

Excelsior Maassluis is een club die bij clubs hoort met de minste begroting van de Tweede Divisie, dus de club doet het voornamelijk met eigen jeugd, zei Jesse. “Een plek in de top-5 volgend seizoen zou voor ons echt goed zijn. Afgelopen twee jaar hebben wij ons heel goed staande gehouden met afgelopen jaar een 7eplek en het seizoen daarvoor een 5eplek.” Als Excelsior weer in de top-10 kan komen zou dat voor Excelsior M. een prima eindresultaat zijn, volgens Jesse Lub.