CvdW: Excelsior Maassluis – Dick v/d Kooij

Dick v/d Kooij is gastheer van de businessclub van Excelsior Maassluis. Voetbal is zijn grootste hobby. Hij gaat namelijk naar elke wedstrijd kijken bij het eerste van Excelsior Maassluis, zowel uit als thuis wedstrijden. Hij is bij de club gekomen via via. Zijn buurman was namelijk Eric Gudde (nu KNVB directeur), destijds de trainer van het eerste elftal.

Toen Dick bij de club kwam was hij jeugdleider van het team van zijn zoontje. Hij was de laatste 8/9 jaar elftalleider van het eerste van Excelsior Maassluis. Ook heeft Dick de spelers begeleidt om door te kunnen stromen naar het eerste. Dus zo gezegd heeft Dick v/d Kooij van alles wat gedaan voor de club.

“Ik ben iemand zonder vaste taak binnen de club. Ik heb een kleine vaste taak binnen de businessclub, maar buiten dat doe ik van alles binnen de club. Een voorbeeld is iets maken als iets kapot is met het team wat daar normaal verantwoordelijk voor is.” Dick zei ook dat als de club zegt dat het mooi is geweest, dat hij het begrijpt. Want Dick is al op leeftijd, hij is dik in de 60 namelijk.

Dick houdt nog heel erg van voetbal, dat blijft hij ook altijd doen. “Buiten het eerste kijk ik ook heel veel wedstrijden van het tweede elftal en de JO19-1/2. Maar ben altijd aanwezig als gastheer van de businessclub.” Dick heeft geen tijd om bij elk team te gaan kijken. Hij vertelde dat hij daarom meer kijkt naar de prestatie teams binnen de club. Maar alle teams krijgen even veel waardering van Dick v/d Kooij.

“Ik kijk graag bij het eerste, ook omdat er veel eigen jeugd in speelt. Maar ook omdat het leuk en hoog voetbal is. 70% van het eerste elftal van Excelsior Maassluis komt uit eigen jeugd, dat kan geen andere club zeggen uit de Tweede Divisie.” Dat is volgens Dick ook wat de club zo bijzonder en zo mooi maakt. “Twee jaar geleden waren wij ook kampioen geworden van de toen nog Topklasse met 9 spelers uit de eigen jeugd. Er wordt ook met bewondering naar onze club gekeken elk jaar.”