Colin Pleijsier (CWO): ‘’Als we vijfde worden, hebben we het niet goed gedaan.’’

Het voert te ver om Colin Pleijsier (23) de absolute sterkhouder van CWO te noemen. Maar ondanks zijn relatief jonge leeftijd, is hij van grote waarde voor de Vlaardingse fusieclub, die uitkomt in de tweede klasse. Pleijsier windt er geen doekjes om: hij wil omhoog met CWO. Als hij de langte termijn beschouwt, voelt hij er niets voor om op een middenmootpositie te blijven bivakkeren.

Wat dat betreft was het jammer dat zijn club vorig jaar net de nacompetitie misliep. CWO eindigde op de vijfde plaats en kwam net tekort voor een barrage om promotie. “Ik heb het hier goed naar mijn zin”, vertelt de middenvelder die aan zijn tweede jaar bij CWO bezig is. “Maar ik wil in sportief opzicht wel graag perspectief blijven zien. Ik weet dat ik aardig kan voetballen en wil met mijn club om de prijzen gaan spelen. Wanneer dat het geval is, zou ik hier jaren kunnen blijven.”

Dynamiek
Pleijsier doorliep de opleiding van Excelsior Maassluis en was ook twee jaar in de befaamde opleiding van Sparta Rotterdam actief. Met zijn snelheid en loopvermogen brengt hij dynamiek op het middenveld van CWO en is hij af en toe trefzeker. “Vorig seizoen heb ik er zeven gemaakt, dit jaar heb ik in de voorbereiding veel gescoord”, laat de 23-jarige optekenen.

“Natuurlijk mag er van mij wat extra’s worden gevraagd als oud speler van Excelsior Maassluis en Sparta. Ik vind het erg fijn als ik echt wat kan toevoegen aan het spel van CWO. Gelukkig heb ik de indruk dat de mensen bij deze club erg  blij met me zijn. Die waardering voelt goed en is een stimulans om goed te blijven presteren.”

CWO is erop vooruitgegaan in vergelijking met vorig jaar, weet Pleisjier. Zoals dat dan vaak gaat bij beschouwingen, wijst hij op de toegenomen breedte van de selectie. “Daarin zijn we zeker sterker geworden. We hebben nu meer mensen van gelijkwaardig niveau. Wanneer er iemand uitvalt, kunnen we altijd een goede vervanger opstellen. We zullen dat nodig hebben wanneer we voor de prijzen willen gaan.”

Hij wil zich laten gelden, benadrukt Pleijsier. Hij wil meters maken, actieradius tonen, als voorste middenvelder die geregeld voor het vijandelijke doel komt en niet te beroerd is een tegenstander op te pakken wanneer deze doorkomt. Niet elke voetballer is gezegend met een groot loopvermogen en wat kan het een wapen zijn wanneer je het bezit. “Ik doe er mijn voordeel mee”, besluit Pleijsier. “Ik ben nog jong, maar moet mijn verantwoordelijkheid nemen. We hebben een prima team met jongens die het spel kunnen lezen. Als we dit jaar weer vijfde worden, hebben we het echt niet goed gedaan.”