CION staat al tijden bekend om zijn ‘sterke’ derde helft, maar als het aan de clubleiding ligt wordt daar met ingang van het nieuwe seizoen een sterke eerste en tweede helft aan toegevoegd. De club wil naar de tweede klasse. CION heeft zichzelf een eigen voorwaarde gesteld: het moet gebeuren met ‘Vlaardingse jongens’.

Half februari presenteerde CION vol trots twee nieuwe spelers. Op de sociale media maakte de club bekend dat Joey van der Velden en Bryan Struis volgend seizoen op sportpark Broekpolder te bewonderen zijn. Bestuurslid Sebas Verburgh hoopt dat de twee aanwinsten de koplopers zijn van een grotere groep spelers die voor CION gaat kiezen.

“We willen graag doorpakken”, zegt Verburgh. “We hebben toen Najim Nasri trainer werd de ambitie uitgesproken om binnen vijf jaar in de tweede klasse te spelen. We zijn kampioen geworden in de vierde klasse en willen nu ook graag doorstoten naar de tweede klasse. Daarvoor is een kwaliteitsinjectie van de huidige spelersgroep nodig.”

Om die kwaliteitsinjectie te realiseren heeft CION een plan gemaakt waarbij het voor versterkingen dicht bij huis zoekt. “We willen alleen maar spelers uit Vlaardingen of spelers die een band hebben met de club. We willen geen vreemdelingenlegioen. Het moeten allemaal spelers met bekende gezichten in Vlaardingen zijn. Uiteindelijk is het doel om meer mensen langs de lijn te hebben.”

Daarbij ‘winkelt’ CION met een lege portemonnee. “Wij betalen niet, wij denken dat wij een goed verhaal hebben. Dat moet voor een speler goed genoeg zijn om op de trein te stappen.”

Hij geeft Joey van der Velden (ex-Feyenoord, ex-NAC, ex-Deltasport en ex-Brielle) als voorbeeld. “Een talentvolle speler die onderweg de weg in zijn carrière door allerlei oorzaken is kwijtgeraakt. Bij ons kan hij de draad weer oppakken. Als hij het goed doet, kan hij weer hogerop. In dat geval hebben we één jaar geprofiteerd van elkaar. Een win-win-situatie. Daarnaast heeft zijn vader jarenlang in het eerste elftal gespeeld toen we als club nog aan de Marathonweg zaten. Voor Bryan Struis geldt hetzelfde verhaal. Door blessures op een zijspoor geraakt, maar nu is er bij ons de mogelijkheid voor hem om de draad weer op te pakken.”

Verburgh en Nasri hebben in totaal acht spelers gepolst. “Twee ervan hebben we nu dus binnen en hopelijk krijgen we binnenkort vaker ja te horen. We willen snel de selectie voor komend seizoen rond hebben.”

Het betekent ook dat er spelers van het huidige eerste zullen moeten afvloeien. Verburgh: “Verfrissing op zijn tijd is goed. We hebben best wel een groep op leeftijd. Spelers hebben niet het eeuwige leven. Niemand hoeft weg. Meer concurrentie hoort ook bij de nieuwe standaard.”

Verburgh is niet bang dat de nieuwe prestatiedrang ten koste gaat van de CION-cultuur. De club profileert zich altijd als de gezelligste club van Vlaardingen. “Die derde helft houden we altijd in ere. Het wordt straks nóg leuker.”