‘CION is eenheid binnen én buiten het veld’

Bart Sterk (30) en Cengiz Topal verdedigen met veel plezier de kleuren van CION. Ze spreken zich uit over hun club.

Teamgeest
Sterk: “Die is dus duidelijk wel aanwezig. We moeten het echt van collectiviteit hebben. De mouwen opstropen met z’n allen, daar is CION heel goed in. Er zit ook echt wel voetbal in de ploeg, maar zonder elkaar komen we nergens. Dat weten we allemaal en daar spelen we allemaal naar. We zijn een hechte eenheid, kun je wel zeggen.”

Topal: “Op donderdagavond kun je zien dat we een heel hecht team hebben. Dan eten en drinken we in de kantine wat met z’n allen en dat is altijd heel gezellig. We zijn niet alleen op het veld een eenheid, maar ook heel duidelijk daarbuiten. Aan tafel wordt ons door de trainers de ruimte gegund om het over van alles te hebben. We praten over voetbal, maar ook over privé-zaken. Ik zou die donderdagavonden niet willen missen. Ze staan wat mij betreft symbool voor CION.”

De trainers Slobodan Dutina en Najim Nasri
Topal: “Nasri ken ik al heel lang. Ik ken hem uit de jeugd, ik kan gerust zeggen dat hij mij het voetballen heeft aangeleerd. Een heel fijne vent die een perfecte aanvulling vormt op Dutina. Die is wat ouder en heeft veel tactische kennis die hij goed kan overbrengen.”

Sterk: “Nasri is wat meer voor de teambuilding en de focus op de wedstrijd. Dutina is het tactisch brein, hij heeft veel verstand van zaken. De wisselwerking tussen ons en de trainers is prima. Ze zijn beiden kundig en gelukkig is er naast het veld ruimte voor een grap.”

Mijn rol is…
Sterk: “Ik ben de laatste man die de opbouw van achteruit moet verzorgen. Ik ben bijna 31 jaar en moet me laten gelden, ik moet andere aansturen en het overzicht bewaren. Ik heb denk ik een goede trap die ik graag gebruik in mijn spel. Daarnaast heb ik de ervaring om situaties goed te beoordelen, wat natuurlijk ook verwacht mag worden van iemand van mijn leeftijd.”

Topal: “Goh, ik vind het niet makkelijk om over mezelf te praten. Ik heb liever dat een ander wat zegt,maar vooruit, laat ik een poging doen.Ook ik moet ervaring brengen bij Cion, aan de voorkant van het middenveld. Ik speel achter de spitsen en probeer daar te laten zien dat ik al heel wat jaar voetbal. Ik probeer een stimulerende werking te hebben op anderen en coach ook veel. Ik hoop dat anderen vinden dat het me goed afgaat.”

Over de ander
Sterk: “Het gaat Cengiz zeker goed af, hij is een heel belangrijke speler voor ons team. Hij is superbalvast, stevig in de duels en gaat voorop in de strijd wanneer de situatie daarom vraagt. Ik ken Cengiz al uit de jeugd van HVO, waar we samen op een hoog niveau hebben gespeeld. Ik ken hem dus heel goed en weet dat een ploeg heel veel aan hem kan hebben. Hij is niet alleen een goede voetballer, maar ook een heel aardige jongen die niet snel malle fratsen zal uithalen. Een betrouwbare en rustige gozer die doet wat van hem verlangd wordt. Prima dus.”

Topal: “Bart is een heel goede kracht voor CION. Hij is een supergoede voetballer die de pass als belangrijk wapen heeft. Dat kan hij echt heel goed, passen. Bart is betrouwbaar als voetballer en als mens, want wij kennen elkaar zoals gezegd al heel lang. Ik vind het erg mooi om met hem samen te spelen in een team. We hebben zeker een klik.”