Beter Hellevoetsluis verliest van doeltreffend BVCB

In een meer spannende dan hoogstaande wedstrijd kwam het Hellevoetsluis van Edwin de Koning al na 5 minuten op een 0-1 voorsprong, maar binnen een kwartier waren de rollen omgedraaid en stond BVCB met 2-1 voor. Toen het in de tweede helft wachten was op de 2-2 besliste BVCB met 2 treffers de wedstrijd.

De kraker tussen BVCB en Hellevoetsluis had bij winst van koploper Hellevoetsluis de beslissing kunnen brengen in de strijd om de titel. Nummer 2 BVCB moest dus winnen om in het kielzog van Hellevoetsluis te blijven.  De verwachtingen op het fraai gelegen Sportpark Sporthoek waren dan ook hooggespannen, maar het thuispubliek kreeg al na 5 minuten een domper te verwerken, toen aanvoerder Frenk van Gelderen, uit een vrije trap van Onur Furuncu, Hellevoetsluis op een 0-1 voorsprong zette. Lang kon Hellevoetsluis echter niet van deze voorsprong genieten, want na een kwartier waren de rollen omgedraaid en stonden de rood-witten, voor deze gelegenheid volledig in het rood spelend, met 2-1 achter. Het talrijke publiek ging er in het lekkere lentezonnetje eens goed voor zitten, maar veel viel er in de eerste helft niet meer te genieten. Tot 10 minuten voor rust ging de strijd gelijk op, maar in de 10 minuten tot aan de rust kreeg Hellevoetsluis de geest en drong het BVCB terug op eigen helft. Er ontstonden kansen, met o.a. een bal op de paal, een handsbal in het 16-meter gebied en een vermeende strafschop na een opzichtige overtreding op Davy Mierop. BVCB overleefde echter het offensief en zo werd de rust met een 2-1 tussenstand bereikt.

Ook in de tweede helft was het Hellevoetsluis, gedwongen door de achterstand, dat het meeste balbezit had en BVCB kwam nog maar sporadisch op de vijandelijke helft. Het spel van de Hellevoeters was echter ééntonig en fantasieloos, waardoor het slechts gevaarlijk werd uit dode spelmomenten, maar geen grote kansen creëerde. Toch was het wachten eerder op de 2-2 dan op de 3-1, maar in de 81e minuut leek BVCB de wedstrijd te beslissen toen het uit één van de spaarzame counters toch voor de 3-1 wist te zorgen. Hellevoetsluis, met de boomlange Remon Haze inmiddels als targetman in de spits, speelde alles of niets, maar moest in de 86e minuut ook de 4-1 nog slikken. Zodoende is de voorsprong van Hellevoetsluis op BVCB nog slechts 3 punten en heeft BVCB 1 wedstrijd minder gespeeld. Het programma lijkt voor BVCB, met volgende week de wedstrijd tegen nummer 5 Sparta en de streekderby tegen Berkel nog in het verschiet, iets lastiger dan dat van Hellevoetsluis, maar de Brielsestraatwegbewoners lijken het juist tegen de mindere goden lastig te hebben. Met ook nummer 3 Zuidland nog op het vinkentouw is er over de afloop van deze competitie nog niets te zeggen.