assad-mohunlol-motivated-people

Als voetballer ontpopte Assad Mohunlol zich als Edgar Davids-achtige zwijgende middenvelder tot een speler in de coachende rol. Dat was de basis voor de start van zijn bedrijf Motivated People, waar hij altijd de motivatie zoekt. “Ik wil mensen en mezelf constant blijven stimuleren vanuit positiviteit.”

Ruim zes jaar geleden begon Mohunlol (37) met Motivated People. Zijn ideeën zijn wijds, maar corona heeft de expansiedrift en enthousiasme van de inwoner van Maassluis even getemperd. “Ik heb in het winkelcentrum Steendijkpolder een eigen sportstudio en daarin kan onder persoonlijke begeleiding gesport worden. Dat kon een tijd niet en daarom hebben we lange tijd buitenactiviteiten gedaan”, zegt Mohunlol.

ZZP_Timmerteam

De Voetbalpeuters, een project dat hij jaren geleden met Arjan van der Kaaij opzette in Vlaardingen, ligt ook al een tijdje stil. “Er mogen geen ouders bij en dan kan niet bij deze leeftijdsgroep. Zodra alle seinen weer op groen staan, wil ik dat in Maassluis gaan opstarten. Het gaat om jongens en meisjes in de leeftijd van twee tot vier jaar. Het is het voortraject van het minivoetbal dat bij veel clubs is geïntroduceerd. Ik ben alleen doorgegaan toen Arjan de kans kreeg om carrière te maken als keeperstrainer in het betaalde voetbal. Ik mis het wel hoor. Die guppies trekken alle energie uit je, maar ik vind het geweldig om te doen.”

De Voetbalpeuters is inmiddels opgegaan in Motivated Kids, een onderdeel van Motivated People. “Onder Motivated Kids vallen ook andere activiteiten voor kids. Ik heb een tijdje geleden een bootcamp-achtige training opgezet. Die trainingen bieden we ook aan bij Basisscholen, KDV’s & BSO’s, alsmede tijdens de sportdagen die als onderdeel van de Zomertour Maassluis worden georganiseerd.”

De corebusiness van Motivated People is vooralsnog de persoonlijke trainingen die Mohunlol aanbiedt. Daar ligt de nadruk op persoonlijke aandacht. “Ik werk met kleine groepjes en vaak ook één op één. Sporten met een sterk sociaal karakter, daarin ben ik echt onderscheidend. Op deze manier hou ik de sporters langer en beter gemotiveerd en dat is ook wat ik vaak terugkrijg. We werken met een doel en dat houden we zo.”

Mohunlol is voorts bezig een teamtak (Team Tak) op te richten. Trainingen gericht op teams en clubs. “Ik was net begonnen bij MSV’71 met een warming-up gericht op het moderne voetbal. Met aandacht voor kracht, coördinatie, stabiliteit en balans. Het hedendaagse voetbal vraagt veel meer dan techniek alleen. Een goede warming-up, gericht op speciale facetten, heeft ook een preventief doel om blessures te voorkomen. Ik wil in de toekomst nog meer gerichte trainingen gaan geven. Dan moet je denken per linie of zelfs per speler of type speler. Bijvoorbeeld het specifiek trainen van de backs of het trainen op een onderdeel, zoals het sneller worden op de eerste meters.”

Voetbalervaring heeft Mohunlol genoeg. Hij speelde verspreid over meerdere periodes jaren in het eerste elftal van MSV’71 en kwam ook uit in de jeugd en senioren van SVVSMC. “Als jongetje fietste hij vanuit Maassluis-West naar het sportpark van MSV dat midden in de polder lag. Dat beeld vergeet ik nooit meer, om nu in deze wijk wat terug te kunnen doen is geweldig.”

Klik hier voor meer informatie over Motivated People