midden-brabant-west-brabant-rozenburg-elroy

Rozenburg maakt in de tweede klasse als promovendus een sterke indruk. “Vorig seizoen heeft ons een hoop vertrouwen gegeven”, zegt Elroy van Seventer. De 28-jarige verdediger is al tien jaar lang een stabiele factor in de verdediging van de Rozenburgers.

Een minpuntje dit seizoen? “Zeker en vast het aantal tegengoals”, hoeft Van Seventer niet lang na te denken. “Dat mag wel wat minder.” En met een lach: “Toen we onlangs voor de eerste keer tegen CWO de nul hielden, ging bijkans de vlag uit.”

Heel erg druk om het aantal tegentreffers maakt Van Seventer zich niet. Het hoort volgens hem bij de aanvallende speelwijze die Rozenburg hanteert. “Ik vind het alleen maar goed dat de trainer ook in de tweede klasse vasthoudt aan zijn fi losofi e. Ook ik ben ervan overtuigd dat ons elftal meer actief dan reactief kan spelen. Die aanvalslust is prima zo. En ja, dat we dan wat meer doelpunten moeten slikken moet je dan op de koop toenemen. Je komt nou eenmaal vijf, zes keer per wedstrijd in een ondertalsituatie terecht als je zelf het initiatief hebt en de tegenstander een uitval heeft. Je geeft altijd ruimte weg als je aanvalt. Het is bijkomende schade. Zolang we meer doelpunten maken dan we tegen krijgen zal ik niet zeuren. Bovendien levert aanvallen veel meer plezier op dan verdedigen.”

Met zijn één meter 93 en 85 kilo is Van Seventer het prototype van een centrale verdediger. “Ook ik speel het liefst tegen statische spitsen. Ik schuw het duel niet. Die bewegelijke aanvallers liggen mij minder. Gelukkig ben ik die nog niet heel veel tegengekomen.”

De beste? “Die spits van Alexandria’66, Deekman, was wel heel slim. Die deed nauwelijks mee aan het spel, maar aan het einde van de rit had hij er wel mooi drie inliggen. Dat was minder.” Hij vindt dit seizoen meestal Michael den Ouden aan zijn zijde. “Michael is terug van een blessure. Ik sta meestal rechts in het centrum, maar dat kan nog wel eens verschillen. We spelen met twee rechtspoten. Dat gaat overigens prima.”

Handhaving was de logische doelstelling van Rozenburg aan het begin van het seizoen. Inmiddels is deze veranderd. “Veilig zijn we al, of we moeten alles gaan verliezen. Dat lijkt mij niet waarschijnlijk. We moeten kijken wat er nog meer te halen valt.”

Van Seventer komt uit een echte Rozenburg-familie. Zus Tara (24) speelt in het eerste vrouwenelftal, vader John is al tien jaar scheidsrechter bij thuiswedstrijden van dat team. Daarnaast is hij ook sponsor. “Ik ga wel eens kijken. Hij kan het nog prima bijbenen, Tara doet het niet onaardig. Ik heb nog een tweelingzus, Milon. Die voetbalt niet, maar volleybalt. Bij Volley Zuid in Rotterdam.”

Wil je meer informatie over de club Rozenburg? Klik hier.
Lees hier de krant van Voorne-Putten.