Lieke-talent-van-de-toekomst

Vandaag in de talenten van de toekomst spraken we met de talentvolle centrale verdedigster Lieke Huijsmans van Feyenoord.

Lieke is begonnen bij DBGC in Oude-Tonge waar ze vijf jaar heeft gespeeld. Daarna vertrok ze naar Rijnsburgse Boys om daar op landelijk niveau te gaan spelen in de MO17. Na Rijnsburgse Boys kwam Spartaan’20 nog op haar pad, voordat Lieke dit seizoen uiteindelijk terechtkwam bij het beloften elftal van Feyenoord.

Een hoogtepunt in de voetbalcarrière van Lieke is het moment wanneer ze mocht komen voetballen bij Feyenoord. “Voor mij is alles redelijk nieuw. Zeker het voetballen bij een profclub. Het gaat er allemaal een stuk professioneler aan toe. Ik moest eerst alles zelf regelen, maar nu wordt er veel gedaan door de teammanagers. Tijdens wedstrijddagen wordt je bijvoorbeeld ook vervoerd met de bus naar de locatie en hoef je niet op eigen gelegenheid daarheen te reizen. Daarnaast is het niveau ook hoog en moet je blijven presteren. Ik geniet van ieder moment bij Feyenoord en ben dankbaar dat ik hier mocht komen voetballen.”

Het vrouwenvoetbal zit in de lift, echter is het soms nog noodzakelijk dat sommige vrouwen een baan moeten hebben naast het voetballen op het hoogste niveau. Daarom is het belangrijk om een diploma te hebben en dat is ook zeker wat Lieke van plan is te behalen. “Ik probeer mijn diploma te halen bij het Johan Cruyff College in Roosendaal. Het is een school gericht op het opleiden van topsporters. Ze begeleiden je tijdens je opleiding en houden daarnaast rekening met je verplichtingen als topsporter. Eigenlijk een ideale combinatie voor mij.”

Als Lieke naar de toekomst kijkt blijft ze realistisch. “Feyenoord 1 is mijn droomdoel en natuurlijk zou ieder voetbalmeisje het fantastisch vinden om uit te mogen komen voor het Nederlands elftal. Als ik dan voor een buitenlandse competitie moest kiezen zou ik naar Engeland gaan of misschien bij een club als Barcelona, maar nu eerst zoveel mogelijk speelminuten maken en een basisplek afdwingen” aldus het talent van de toekomst Lieke Huijsmans van Feyenoord.

Meer informatie over vrouwenvoetbal vindt u hier.
Of lees hier het vorige artikel met Zera Hulswit van PSV.