De kantine en het complex van SV Bolnes mag dan dezer dagen op zaterdag een verlaten indruk maken, de positieve ontwikkelingen volgden elkaar bij de club de afgelopen periode in rap tempo. Er kwam een nieuw voorzitter, Leen Schellevisch, en in zijn slipstream stapten vele andere clubmensen in. “We willen van SV Bolnes weer het oude Bolnes maken”, aldus penningmeester Michel Legerstee.

tuk tuk
Legerstee staat achter de bar, Schellevisch zit ervoor. Schellevisch werd een paar maanden geleden door de leden van de Ridderkerkse club gekozen tot nieuwe voorzitter. De speler van het veteranenelftal van Bolnes kwam niet alleen, want hij nam een heel gezelschap mee. “Allemaal mensen met een echt Bolnes-clubhart. Mensen ook die met hun verschillende achtergrond kennis hebben van specifieke zaken. Dat was ook mijn voorwaarde: ik wil voorzitter worden, maar ik doe het niet alleen. We gaan het samen doen. Dat is breed opgepakt.”

Dat heeft geleid tot een nieuw bestuur van acht mensen. Van het oude bestuur zijn Legerstee en secretaris Petra Lampen gebleven. “Daarom heen hangt nog een grotere groep”, zegt Schellevisch. “Die mensen zitten weliswaar niet in het bestuur, maar maken wel deel uit van commissies.”

Zo is de technische commissie weer terug van weggeweest, maar op elk gebied is nieuw elan zichtbaar. Het vormt volgens Schellevisch een stevige basis om alle uitdagingen die er zijn het hoofd te bieden.

“Wij willen van Bolnes weer de mooie club van weleer maken”, zegt Schellevisch, die zelf al vanaf de E-jeugd lid is. “Dat kunnen we echter niet alleen.”

Het Sportpark Bolnes, dat Bolnes nog bewoont met de tennisclub en de hondenvereniging, is niet bepaald een visitekaartje, geeft Schellevisch aan. “Als je naar buiten kijkt door het raam, zie je het. Het is één kale vlakte. Daar lagen ooit de velden van de korfbalvereniging. Het is al ruim tien jaar geleden dat ze vertrokken zijn. We zouden graag zien dat de gemeente duidelijk maakt wat ze met dit complex willen. Wij willen graag verder.”

Tijdens een zoom-meeting met de gemeentelijke en ambtelijke top van Ridderkerk presenteerde SV Bolnes zelf maar een plan. “Van de reactie, maanden later, werden we niet heel enthousiast. Laat maar zien of jullie levensvatbaar zijn, was de boodschap.”

“We zijn levensvatbaar”, reageert Legerstee. “Ze kunnen zo in onze boeken kijken. We hebben een toekomst, maar daar kan de gemeente wel bij helpen. De aantrekkingskracht van dit complex moet omhoog. Het is niet bepaald een visitekaartje. Er is eind vorig jaar LED-verlichting voor onze trainingsvelden toegezegd. Dat was in het kader van het verduurzamingsplan van gemeente Ridderkerk. Deze LED-verlichting zou de gemeente Ridderkerk februari dit jaar plaatsen. Maar de beloofde toezegging is tot op heden niet uitgevoerd, waardoor wij dit jaar € 3000,= meer aan onnodige elektriciteitskosten moesten maken. De gemeente heeft veel geld geïnvesteerd in het sportpark Ridderkerk waar RVVH is gehuisvest. We gunnen het die club, maar er mag ook wel eens naar ons worden omgekeken. We hebben alleen nog maar gras, geen kunstgras. We willen dat we gehoord worden.”

Ondertussen is Bolnes op elk gebied in beweging. “De Club van Honderd’ is nieuw leven ingeblazen, maar ook op voetbaltechnisch vlak hebben we plannen”, zegt Schellevisch. Oud-spelers van SV Bolnes kunnen komend jaar een belletje verwachten. Legerstee: “Die gezelligheid, die Bolnes kenmerkte, moet weer terug. Ik weet zeker dat dat gaat gebeuren.”

Klik hier voor meer informatie over Bolnes
Klik hier voor meer artikelen over Bolnes