SV Hillegom hield voor de tweede keer in de geschiedenis van de club een veiling. Er kon geboden worden op 192 kavels. Het spekte de clubkas met duizenden euro’s.

Het clubhuis op sportpark De Zanderij zat onlangs propvol. Meer dan tweehonderd aanwezigen waren afgekomen op de veiling. Van sponsors tot gemeentebestuur. “Een uniek evenement”, noemt Gert Jan van der Put, die lid is van de zevenkoppige veiling commissie, de SV Hillegom-veiling. “Het is een enorme klus om zo’n aanbod aan kavels te realiseren. Als je dan ziet dat er goed op geboden wordt, is dat heel fi jn voor alle mensen die er veel tijd ingestoken hebben.” Vanwege die tijd, volgens Van der Put een marathonklus, is het ondoenlijk om ieder jaar een veiling te organiseren. Drie jaar geleden was de eerste editie. Bij die veiling werd voor 35.000 euro opgehaald. “Maar daar zat ook een grote loterij bij”, vertelt Van der Put. “Dat was een enorm werk. We hadden loten die een tientje kosten. Het bleek niet heel simpel om alle loten aan de man te brengen. Vandaar dat we dit jaar geen loterij doen.”

Wél werd de deur platgelopen bij ondernemend Hillegom. “Met één bezoekje ben er niet. Vaak heb je drie, vier contactmomenten. Het is intensief werk”, aldus Van der Put die trots was op het resultaat: een programmablad met 192 kavels. Van kleine tot grote. “Van de bekende Hema-worst tot een verblijf in een vakantiehuis in Spanje ter waarde van vijftienhonderd euro.”

Ook de burgemeester behoorde tot de kavels. Van der Put: “De hoogste bieder mag een dagje meedraaien. Ja, de burgemeester weet ervan.”

Hoewel Hillegom een fi nancieel gezonde club is, is het geld welkom. “We zijn niet armlastig, maar iedere keer als de penningmeester op het park loopt wordt hij wel door iemand aangeschoten of er geld is voor dit of dat. We hebben vijftienhonderd leden. Het geld gaat naar de gehele club. De jeugd, de G-afdeling en ook naar de selecties.”

Over die selecties gesproken, op de avond van de veiling was er voor de leden van de diverse voetbal- en handbalselecties een prominente rol: ze zaten in de bediening. Van der Put: “Een soort tegenprestatie voor de privileges die je als selectielid bij Hillegom hebt.”