,,Al met al kunnen we tevreden zijn.’’ Met die woorden kijkt Raymond Sponselee terug op het seizoen met Streefkerk. De oefenmeester realiseerde met de club handhaving in de derde klasse en dat was het voornaamste doel dit seizoen.

STREEFKERK – Toen Raymond Sponselee begon aan zijn klus bij Streefkerk, wist hij al dat een evenaring van het voorgaande seizoen een utopie zou zijn. In de jaargang 2017- 2018 eindigde de club uit het Lekdorp op de derde plek in de derde klasse en won de derde periodetitel. Maar in het kielzog van trainer Maarten van Gastelen zwaaiden ook enkele spelers af. Sponselee: ,,We wisten vooraf dat het een zwaar en moeilijk seizoen zou worden. Dat is wel gebleken. Ook omdat we spelen in een competitie waarin alle teams aan elkaar gewaagd zijn. Voordeel is dat alle beslissingen pas laat in het seizoen zijn gevallen en je dus tot diep in het seizoen ergens om speelde. Elke ploeg had in deze afdeling wel een reden om de sportieve verplichtingen in te lossen.’’ Een afdeling waar hij overigens wel van heeft genoten. ,,Bijna elke week een derby, dat is echt leuk. Beter dan een poule in Rotterdam of Brabant.”

Ook voor Streefkerk viel de beslissing dit seizoen laat. In de derde speelronde voor het einde was handhaving een feit. ,,In de weken daarvoor kon het voor ons al bijna niet meer misgaan, maar het is fijn als je ook daadwerkelijk veilig bent.” aldus Sponselee. ,,We hadden na de winterstop een mindere periode, maar dat had vooral met details te maken. Een bal op de lat of binnenkant paal, dat zijn details waar je geen invloed op hebt.

Je moet geluk hebben en dat hadden we voor de winterstop meer dan daarna. Al met al zijn we tevreden. Nacompetitie spelen om hogerop te komen is leuk, maar nacompetitie om lijfsbehoud daar zit eigenlijk niemand op te wachten en ik dus ook niet. Doelstelling van de club is om een stabiele derdeklasser te zijn.’’

De geboren Dordtenaar was zelfs zo tevreden, dat hij aan zijn verblijf bij Streefkerk nog een seizoen vastplakt. ,,Er moet hier en daar wel wat gekneed worden, om stabieler te blijven’’, blikt hij alvast vooruit op wat komen gaat. ,,Maar met volgend seizoen houden we ons pas echt bezig als dit seizoen is afgesloten.

Van de huidige groep lijkt niemand te gaan vertrekken, maar er stromen wel jeugdspelers door en misschien sluiten er ook nog wat andere jongens aan. Straks in de voorbereiding beginnen we weer met een schone lei aan het nieuwe seizoen.’’