Onder het motto ‘laat sterren stralen’ richtten SV Poortugaal-trainers Ronald Attema, Karim Absalem en Remon den Ouden vorige maand STAR Football Academy op. De voetbalacademie biedt een totaalpakket aan, aan spelers en aan clubs.

tuk tuk
Op deze druilerige zondagmorgen spat het plezier er bij de jeugd vanaf. Bij het tweede trainingsblok van de dag zijn de trainers van de voetbalacademie in de weer met individuele techniek: het is kappen, draaien en nog eens kappen en draaien. En uiteraard wordt er gedribbeld.

Functionele training gecombineerd met veel plezier. Zo ziet Remon den Ouden het graag. “Zonder dat plezier houdt alles op, het is de basis”, zegt hij.

Vorige maand begon de STAR Football Academy, waar jeugdige sterren in alle leeftijden kunnen stralen, met hun activiteiten. “Het is een doorstart, want Ronald en Karim hadden al een voetbalschool. We wilden het groter en vooral breder aanpakken.”

Dat dat in eerste instantie gebeurt op het complex van SV Poortugaal is niet heel vreemd. Alle drie de trainers hebben een link met de fusieclub. Attema is hoofd jeugdopleidingen, Absalem is technisch coördinator van de onderbouw, Den Ouden is al jaren trainer, eerst van Oude Maas en nu dus bij SV Poortugaal. “We hebben veel ervaring met het trainen van jeugd. Ronald heeft in de jeugd bij Veensche Boys in Nijkerkerveen Donny van de Beek getraind, voordat hij door Ajax werd gescout. Karim heeft ook ervaring met het trainen van bvo-jeugd.”

De STAR Football Academy richt zich niet alleen op de grootste talenten. “Spelers van elk niveau zijn bij ons van harte welkom. De indeling vindt plaats in groepen met dezelfde weerstand. Hoe goed iemand is, maakt voor ons niet uit. Wij zijn er voor de individuele ontwikkeling. Daarbij laten we geen aspect ongemoeid. We hebben aandacht voor individuele tactiek, loopvermogen, maar ook voor het mentale deel.”

Er is ook een keeperstraining. “Met een speciale keeperstrainer. De training staat sowieso open voor iedereen. Dus naast Poortugaal-leden zijn ook spelers van andere clubs welkom”, benadrukt Den Ouden.

STAR Football Academy werkt met abonnementen: silver, gold en star. “Die zijn gekoppeld aan de hoeveelheid trainingsblokken die er per jaar worden gevolgd. Eén trainingsblok bestaat uit negen trainingen. Daarnaast hebben we nog een after season-training.”

De voetbalschool is één van de activiteiten in het pakket van de STAR Football Academy. Den Ouden: “We hebben vier pijlers. De tweede pijler is de Kweekvijver, die speciaal is voor kinderen van drie tot en met vijf jaar, de leeftijd waarop ze nog geen lid van een club kunnen worden. Daarnaast hebben we nog een pijler die zich richt op het opleiden van trainers: Wij organiseren train de trainers-sessies voor trainers bij een club. Onze vierde pijler richt zich op clubondersteuning, waarbij wij clubs van raad en daad voorzien hoe zij hun opleiding kunnen opzetten en het niveau omhoog kunnen krikken.”

Klik hier voor meer informatie over STAR Football Academy