Afgelopen weekend begon voor Spirit het bekeravontuur met een uitwedstrijd tegen het Lopik van Bertus van Schaik. Trainer Richard van Cappellen stond dus ook voor een moeilijke klus om de drie punten mee naar huis te slepen.

Vanaf het begin aan waren de Ouderkerkers de bovenliggende partij, maar wist het nog niet tot scoren te komen. Pas laat in de wedstrijd viel de eerste bal in het net. Ingmar Burema zette de ploeg van Richard van Cappellen in de 83eminuut op een 0-1 voorsprong. Nog geen 5 minuten later kwam de thuisploeg, volledig tegen de verhouding in, op gelijke hoogte. Een klap die hard aan kwam bij Spirit.

Tot opluchting van iedereen met een geelwit hart trok Spirit in de slotfase toch nog aan het langste eind. Dankzij twee late goals van Micky Veldhoen, de spits van Spirit, wonnen de Ouderkerkers en gingen zij met de welverdiende drie punten ermee van door.

Door deze topprestatie begint Spirit met drie punten en deelt het samen met Nieuw-Lekkerland, die 1-5 wist te winnen, de eerste plek. Volgende week mogen ze de overwinning van afgelopen zaterdag een goed vervolg geven thuis op Sportpark Ouderkerk tegen Papendrecht.

Zaterdag 8 september 15:00: Spirit – Papendrecht

Geef een antwoord