Spirit heeft zich gerevancheerd van de 4-1 nederlaag van vorige week tegen Alexandria’66. Op eigen veld werd met 1-0 gewonnen van SVS Capelle. In een niet hoogstaande, maar wel spannende wedstrijd scoorde invaller Raoul Haliwela kort voor tijd de enige treffer.

Spirit startte voortvarend aan de wedstrijd en zocht meteen de helft van SVS op. Dat leverde kansen op voor Timme van Hof en Amine Karroum. De grootste kans was na 20 minuten spelen voor Kevin Guttink. Zijn inzet was niet hard genoeg en de Capelse doelman kon zo de bal op de doellijn nog keren.

Bij de tegenstander begon het onderlinge gemopper de overhand te krijgen. En naar mate de wedstrijd vorderde begon men zich aan steeds meer situaties te ergeren. Dat resulteerde op een gegeven moment in een hachelijke situatie in het eigen strafschopgebied. Op het moment dat SVS aan aanvallende activiteiten zat te denken, had de keeper vermoedelijk iets geroepen waarop de scheidsrechter de wedstrijd stillegde, de keeper bestrafte met een gele kaart en Spirit een indirekte vrije trap gaf op zo 10 meter voor het doel. Het presentje werd niet verzilverd door Spirit. Met bijna alle spelers op de doellijn kreeg Stefan Bitter de bal niet in de touwen.

In het laatste kwartier van de 1e helft kregen beide ploegen nog kansen voor de openingstreffer. SVS zag een kans voorlangs gaan en even later een boogbal op het dak van het doel belanden. Voor Spirit schoot Amine Karroum een vrije trap in de muur. In de slotfase verraste de voormalige speler van vv Schoonhoven bijna de doelman van SVS met een afstandsschot. Kevin Guttink kon net niet bij de losgelaten bal.

In de 2e helft zakte het niveau van de wedstrijd. Beide ploegen konden er geen smaakmakende wedstrijd van maken. Veel slechte passes wisselde zich af met diverse verkeerde keuzes. Op een enkele poging na, waarbij 1 keer de keeper van SVS met zijn vuist de inzet van Stefan Bitter uit de kruising tikte, viel er weinig te beleven in beide strafschopgebieden.

Uiteindelijk wisselde Spirit in de aanvallende linie. Ingmar Burema en Raoul Haliwela kwamen in de ploeg en even leefde Spirit op. En dat resulteerde uiteindelijk vlak voor tijd in de bevrijdende 1-0 van Raoul Haliwela.

Volgende week speelt Spirit weer thuis. Om 15.00 uur zal er afgetrapt worden tegen Strijen, dat net als Spirit 3 punten heeft. Strijen verloor zaterdag met 2-0 bij DCV. De ploeg uit Krimpen is nu samen met Rozenburg (1-2 winst bij Vitesse Delft) medekoploper van de 2e klasse D.

De foto’s van de wedstrijd zijn te bekijken op: http://www.bitterweb.nl/Spirit-fotosite.htm

Bron: Spirit – Eric de Vendt