Spirit heeft een overtuigende overwinning behaald in de uitwedstrijd bij Rozenburg. In de eerste wedstrijd na de winterstop werd met 1-4 gewonnen. Daarmee evenaarde het het aantal doelpunten dat slechts 1 keer eerder werd behaald, nl. in de wedstrijd tegen CWO. Toen werd het 0-4. Verder kampt Spirit met het scorend vermogen, want in de voorgaande 12 wedstrijden wisten de Ouderkerkers slechts 12 keer doel te treffen. Hopelijk hebben de aanvallers van de ploeg van Richard van Cappellen vanaf nu de smaak te pakken.

De trainer was vooraf opgewekt. Met een volledig fitte bank werd de competitie hervat. Na de vele blessures konden er in de voorste linie keuzes gemaakt worden. De keuze viel op Timme van Hof, Ruben Slooff en Laurens Visser. De laatste speelde zijn eerste competitiewedstrijd na een operatie aan zijn voet.  In de andere linies hoeft weinig gepuzzeld te worden. Zolang iedereen fit blijft zal de verdediging blijven staan zoals deze al bijna het hele seizoen op het veld staan. Spirit heeft de minst gepasseerde verdediging van de 2 e  klasse D. Ook het middenveld lijkt momenteel op zijn sterkst. Opvallend knap is dat de jonge Cris de Jong daar zijn plekje verworven heeft.

Spirit kwam op het koude sportcomplex van Rozenburg al vroeg op voorsprong. Timme van Hof schoot uit een corner lekker in (0-1). Binnen het kwartier leken de geel-witten op rozen toen Ruben Slooff de voorsprong verdubbelde.

Na rust zette de thuisclub meer druk op de verdediging van Spirit. De solide defensie hield stand totdat na ruim een uur spelen een glijpartij afgestraft werd en Rozenburg terug in de wedstrijd kwam (1-2).

De Rozenburgers kregen niet lang hoop op een beter resultaat. Een paar minuten later wist Tim van der Zee een vrije trap prachtig in te schieten en het verschil in doelpunten weer op twee te zetten (1- 3). Ook de 3 e   aanvaller wist het net te vinden. Spits Laurens Visser rondde een mooie aktie van invaller Raoul Haliwela beheerst af en zette de daarmee de 1-4 eindstand op het bord.

Spirit is de 2 e  helft van de competitie goed begonnen. Alle aanvallend ingestelde basisspelers wisten doel te treffen. Met een sterke en fitte achterban die het team scherp moeten houden en de trainer moeilijk moeten gaan maken om de juiste keuze te maken welke basis hij het veld in moet sturen, kan het nog een mooi seizoen worden.

Volgende week komt Alexandria’66 in Ouderkerk op bezoek. De Rotterdammers verloren op eigen veld van Vitesse Delft met 2-4. Koploper Sparta speelde onverwachts gelijk bij CWO (3-3) en zag alle achtervolgers 2 punten inlopen. Sparta houdt nog wel een voorsprong van minimaal 4 punten.

Onderin liepen de Deltasport en De Zwerver weer tegen een nederlaag op. Het degradatie duel tussen Strijen en De Zwerver werd door Strijen met 2-1 gewonnen en mag daardoor nog steeds hoop houden degradatie te ontlopen. Dat wordt voor De Zwerver steeds moeilijker, want het verschil is ondertussen 5 punten. Voor Deltasport wordt het nog moeilijker. Met een achterstand van 8 punten lijkt rechtstreekse degradatie bijna onontkoombaar. De Vlaardingers verloren op eigen veld met 1-3 van DCV. De ploeg uit Krimpen steeg daarmee naar de 6 e  plaats, 1 plaatsje lager en 2 punten minder dan Spirit.

Meer informatie over Spirit? Klik hier.
Klik hier voor een ander artikel van Spirit.