Winst in strafschoppenreeks op Go Ahead Kampen bezegelt behoud hoofdklasse plaats. Na 120 minuten voetbal kregen de 1500 toeschouwers op het sportpark Het Westzaan in Spakenburg nog een zenuwslopend toetje voorgeschoteld en dus waar voor hun geld.

 Spakenburg – Spijkenisse vond het juiste evenwicht tussen lichaam en geest, benodigd voor een succesvolle aflevering van de strafschoppenreeks. De mannen van Wubben joegen het leder vier keer tegen de touwen terwijl Go Ahead Kampen dat huzarenstukje slechts één keer uitvoerde zoals het moest.

 Spijkenisse verlengde dus op de valreep zijn verblijf in de hoofdklasse A met een seizoen. En, dat deed toch deugd, heel veel deugd.

 Eersteklasser Go Ahead Kampen begon met respect maar geen ontzag aan de laatste klus van het seizoen en nam brutaal het voortouw in de ontmoeting. In de tiende minuut waren de Kampenaren al dicht bij de openingstreffer, maar de lat behoedde Spijkenisse voor averij in de openingsfase. Doch, bekomen van de schrik, namen de groenwitten het initiatief in de wedstrijd over. Wel kleine kansjes aan beide zijden, maar geen doelpunten vloeiden voort uit de confrontatie waarin geen klasseverschil viel te bespeuren. De doelmannen hielden dan ook hun doel schoon tot aan de thee.

 Slijtageslag

 In de pauze verhuisde de veelal jeugdige aanhang van Go Ahead Kampen  mee naar het doel van Michael Termijn in de hoop een nog aanvallender eigen ploeg met het maken van een treffer luidkeels van dichtbij toe te juichen.

 Het spelbeeld veranderde niet. Spijkenisse speelde na de rust in een hoger tempo en verhoogde de druk op de tegenstander. In de 68ste minuut was het dan ook raak. Felino Jardim probeerde het eens van grote afstand maar de bal werd in eerste instantie door de doelman gepareerd. De attente Kees Tol nam het teruggeketste leder gretig in ontvangst en joeg het kleinood tegen de touwen 1-0.

 De wedstrijd golfde verder heen en weer en tot de laatste minuut leek de strijd al gestreden. De laatste Overijselse aanval bracht echter ook de gelijkmaker. Dennis van der Wal was er verantwoordelijk voor dat een verlenging aan de wedstrijd werd toegevoegd. Ook in die extra mogelijkheid gingen beide ploegen tot de laatste snik voor de zege. Tevergeefs, strafschoppen moesten de beslissing brengen.

 Go Ahead Kampen hield de zenuwen niet meer in bedwang. Dennis van der Wal en Samir Marraki kregen het leder vanaf de stip niet langs doelman Michael Termijn en zetten Spijkenisse in een zetel. Yassire Hamdani, Anthony Bentem, Justin Tromp en Demi Gosepa voldeden wel aan de hooggespannen verwachtingen. De vier benutte pingels zorgden er voor dat het teleurstellende seizoen niet helemaal in een anticlimax eindigde.