Quick’20 uit Oldenzaal bleek een balvaardige ploeg met bovendien veel fysieke kracht. De pupil van de week Mike Smit liet direct zien dat hun doelman niet onpasseerbaar is en hij voorspelde vol overtuiging winst voor SJC met 1 doelpunt verschil. En na 90 minuten wedstrijd toonde het fictieve scorebord duidelijk zijn gelijk aan.

Maar gemakkelijk ging het tijdens de wedstrijd bepaald niet. De supporters zagen net als trainer Florian Wolf dat SJC niet effectief met de mogelijkheden om wist te gaan. En de winnende treffer viel pas in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Het was de ingevallen Billy Tavares die met een ziedend schot de bal de verre bovenhoek in het net liet ploffen. ‘Precies zoals we het op de training hadden geoefend’, verklapte hij voor de camera van BO. De wedstrijd werd onder zomerse omstandigheden afgewerkt maar dat verhinderde niet dat beide ploegen met veel strijd de beslissing wilde afdwingen. SJC trok aan het langste eind en alle SJC-ers waren het er over eens, de nipte overwinning op Quick’20 was volkomen verdient.

De wedstrijd had bovendien een hoge amusementswaarde met kansen over en weer, 5 doelpunten, een bal op de paal plus een consequente optreden van scheidsrechter Johan Jensch. Die liet voetballen, kon een stevig duel accepteren en wenste duidelijk de kaarten op zak te houden.

De wedstrijd begon al  at later dan gepland. En bovendien was er al heel kort na het begin een tijdrovende en nare situatie van ‘koppen tegen elkaar’. Jelle Leenders van Quik ‘20 moest,compleet met tulband en naar later bleek een flink aantal hechtingen, de arena direct al verlaten. Bij SJC was Nigel Hardenberg het slachtoffer. Ook voor hem was er een tulband maar dat belette hem niet om vol overgave door te spelen.

De eerste echte kansen waren voor Quick ’20. Het eerste doelpunt was voor SJC. Een combinatie vanuit de verdediging werd door Melvin  van Stijn perfect in de ruimte gespeeld. Daar pikte Mostava Fredrik hem op en bood Wesley Haasnoot de kans om te scoren: 1-0. Even later leek dezelfde van Stijn zelf het net te gaan vinden maar hij liet zich helaas de weg naar het doel  versperren. Inmiddels liet SJC zich terugzakken en probeerde het speelveld klein te houden. Dat bracht niet het gewenste resultaat. Sterker, de ploeg kwam onder druk en moest een fraaie gelijkmaker toestaan: 1-1.

Hierna nam SJC direct alweer meer initiatief. Wat resulteerde in o.a. een geweldig ogende aanval via Hardenberg, een goed genomen  corner en opnieuw een bijna-doelpunt van Melvin van Stijn. De scheidsrechter had ondertussen een keiharde overtreding op uitblinker Timo Ruigrok  wel met een vrije schop maar niet met een kaart bestraft.

In de 2e helft werd het al heel gauw 2-1. Het was Timo Ruigrok die een vrije trap van ongeveer 20 meter zomaar in de kruising deponeerde. Maar erg lang kon SJC  de voorsprong niet vast houden. Invaller Eulderink werd geen strobreed in de weg gelegd: 2-2

Even later leek Quik de wedstrijd te gaan beslissen maar gelukkig voor SJC belandde de bal op de paal. Trainer Wolf bracht Abbas el Tamimy voor Mostava Frederik en Billy Tavares voor Nigel Hardenberg. Dat bleek een gelukkige greep. Want in de slotminuten werd Abbas in de diepte gelanceerd. Hij leek de bal niet onder controle te kunnen houden. En lag hem terug rand 16. Waar Tavares zich geen moment bedacht en werkelijk fantastisch afrondde: 3-2.

Aanvoerder Jordy Groot concludeerde evenals Florian Wolf dat de overwinning verdient was. Omdat SJC het beter spel speelde en zichzelf nog tekort deed door een aantal mogelijkheden simpel onbenut te laten.

Volgende week moet SJC naar Bussum om daar tegen SDO aan te treden. Daar zal het weer een andere wedstrijd zijn. SDO is zeker een kampioenskandidaat en speelde deze week gelijk tegen het al even sterk geachte JOS Watergraafsmeer. Na koploper Leonidas bezet SJC de 2e plaats direct gevold door SDO en JOS Watergraafsmeer. Het doelsaldo van SDO  met niet minder dan 11 doelpunten voor en 4 tegen geeft ook al aan dat SJC wel iets te wachten staat. In Bussum een puntje veroveren zal als goed resultaat mogen worden aangemerkt.