De plaats in de middenmoot van de vierde klasse zint Serge Lopes helemaal niet. Volgens de Bolnes-trainer beschikt zijn elftal over de kwaliteiten om in de top3 te spelen. “Het is té vrijblijvend en dat is zonde, want we hebben een goede ploeg.”

Lopes (52) wil een signaal afgeven. Voetbaldier als hij is, vindt hij dat zijn spelers hun talenten verkwanselen. “Ik heb er als speler altijd voor geleefd en dat mis ik bij een groot deel van de spelersgroep. Ik heb sterk het gevoel dat ze het fijn vinden om tegen een balletje te trappen, maar dat het daarmee ook wel ophoudt. Een training overslaan, makkelijk afzeggen voor een wedstrijd, niet laten behandelen voor een blessure, ik word er wekelijks mee geconfronteerd. Ik vind het jammer dat zulke dingen gebeuren. De jongens hebben niet in de gaten dat ze met elkaar goud in handen hebben, maar dat op deze manier door diezelfde handen laten vallen.”

Lopes, die voor Bolnes als hoofdtrainer werkzaam was bij SCO’63 in Spijkenisse, begon in de zomer van 2018 met ambities bij de Ridderkerkse club. “Met de voorzitter heb ik een drie jarenplan gemaakt waarbij het doel was te promoveren naar de derde klasse. Wat mij betreft staat die doelstelling nog steeds, maar ik zie onderweg wel veel hindernissen opduiken.”

In het eerste seizoen eindigde hij met Bolnes op de zesde plaats. Dat smaakte naar meer, vond Lopes, die veel moeite deed om zijn selectie te versterken. “Ik heb de nodige jongens benaderd. Daardoor staat er nu een kwalitatief betere selectie dan vorig seizoen. We hebben ook voor het eerst weer een echt tweede elftal.”

Toch staat Bolnes niet veel hoger dan vorig seizoen en dat zit Lopes dwars. “We hebben ook veel pech met blessures. Soms misten we vijf basisspelers. Dat kunnen wij niet opvangen. We hebben een geweldige voorhoede, maar we hebben een periode gehad dat de gehele aanval niet van de partij was. Dan wordt het lastig. Ik moest mijn linkermiddenvelder noodgedwongen in de spits zetten. Hoe hard hij ook werkte, hij is geen echte spits.”

Lopes vindt dat zijn ploeg zichzelf het nodige kan verwijten. “Soms ontbreekt het aan bikkelen. Het is ons dit seizoen te vaak overkomen dat we een grote voorsprong verspeelden. Dat is enorm frustrerend.”

Waar Lopes de grootste moeite mee heeft, is de beleving van zijn spelers. “Het is té vrijblijvend. Als je iets wil bereiken, moet je daar ook voor honderd procent voor gaan. Dat mis ik.”

Het heeft hem aan het denken gezet voor een mogelijk derde seizoen. “Ik wil best blijven, maar dan moeten er wel wat zaken veranderen. Voorlopig is het voor komend seizoen erg onduidelijk. De voorzitter gaat stoppen en ik heb geen idee wat de plannen van de club zijn. Mijn doel is nog altijd om te promoveren en ik hoop dat de spelers mij willen volgen. Er liggen nog zeker kansen, want onze achterstand op een nacompetitieplaats is nog niet heel groot. Onze neuzen moeten allemaal de goede kant op staan.”

Meer informatie over Bolnes? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Barendrecht.