De veteranen van vv WFB waren dit seizoen heel dichtbij een unieke prestatie in de clubhistorie: het pakken van de dubbel. Het veteranenteam is een groep die gezelligheid en sportiviteit optimaal weet te combineren.

Bij veteranen denk je al snel aan een groep 60-plussers die met krakkemikkige spieren en krakende botten nog net een wedstrijd volmaakt op half veld. Bij vv WFB ligt dat even anders. Daar spelen ze gewoon 90 minuten op een groot veld in een KNVB-competitie met in het team spelers van tussen de 38 en 65 jaar. “En die van 65 heeft dit seizoen ook nog een cruciaal doelpunt gemaakt, dat maakt ons erg trots.” Het team herbergt veel kwaliteit, sommige jongens stappen direct over van het eerste naar de veteranen in Ouddorp. Dit seizoen valt de puzzel perfect in elkaar.

BEKERFINALE
Op zaterdag 1 juni mocht WFB namelijk de bekerfi nale van de KNVB spelen. “Gedurende het hele seizoen speel je zo af en toe een bekerwedstrijd, maar dan sta je opeens in de fi nale. Het was voor ons een hele leuke ervaring, ‘Sommige jongens konden zelfs niet meedoen, omdat de opkomst van onze spelers zo groot was’, aldus de aanvoerder van het team, Oscar Breedveld.

Het team staat op het moment van schrijven ook nog eens bovenaan in de derde klasse met nog één wedstrijd op de kalender. “We moeten dit seizoen ook wel promoveren, anders kakt de jonge generatie in.” De bekerfinale tegen HDV in Barendrecht ging helaas verloren. “Zij hadden jongens van onder de 35 jaar opgesteld, waren fitter en hebben verdiend gewonnen. Het is jammer, maar we hebben er niet lang mee gezeten. Na afloop hebben we een gezellige barbecue gehad, goed bier gedronken en in het zwembad gelegen.” Het team kon zelfs gebruik maken van een spelersbus, met dank aan sponsor Jan de Blok.

KAMPIOENSCHAP
De veteranen spelen in een competitie vol gezelligheid, met tegenstanders die ze bij naam kennen. “Buiten het veld is het amicaal, maar binnen de lijnen doet iedereen er alles aan om ons van het kampioenschap te houden.” De derde helft is ook van groot belang, zo is de aanvoerder duidelijk. “Bij WFB is die sowieso altijd heel gezellig. We hebben een aantal mensen in het team die vissen en er wordt dan ook geregeld een visje in de kleedkamer gebracht. Het gevaar is alleen dat ik om 21.00 uur ‘s avonds al gestrekt en uitgeput op de bank lig.”

Mocht het kampioenschap worden gewonnen, dan gaat de platte kar naar buiten. “Als er wat te vieren valt, doen we dat met vol enthousiasme bij WFB. Het is altijd heel gezellig bij deze club, daarom blijft iedereen hier ook graag voetballen.”