rijnmond-collin-schoors-vv-brielle

Terwijl de kerstboom op de markt in Brielle wordt opgetuigd, blikt Colin Schoors tevreden terug op de eerste competitiehelft. “We staan op een plaats waar heel veel mensen ons niet hadden verwacht”, zegt hij. “De derde plaats is echt prima voor ons.”

In café De Hoofdwacht zit hij aan een warme koffi e, buiten is de wind hard en vooral koud. “Ik ben het gewend. Op sportpark Geuzenpark kan het ook hard waaien. Er staat geen boompje, het is helemaal open. Ik kan me voorstellen dat tegenstanders die omstandigheden niet prettig vinden. Wij weten niet beter.” Het zou Brielle tekort doen om de uitstekende prestaties voor de winterstop toe te schrijven aan de klimatologische omstandigheden. “Er staat een team”, heeft Schoors (21) weinig woorden nodig om het Brielle van dit seizoen te beschrijven. “Vorig seizoen hadden we individueel betere spelers, maar vond ik het vaak aan teamgeest ontbreken. Nu gaan we door elkaar voor het vuur. De opofferingsgezindheid is groot. De bereidheid om elkaar te helpen met tips is zeker groter, heb ik het idee. Voor jonge spelers is dat enorm belangrijk. De belangrijkste kracht van ons team is dat we niet snel opgeven. Ook niet na een tegenslag.” Het is een mentaliteit die Schoors niet alleen kan waarderen, hij is ook één van grondleggers ervan. Hij noemt zichzelf een nuttige speler die in dienst speelt van het team. Waar kan dat beter dan op de ‘zes’-positie. “Ik bewaak de balans. Ik ben me nog volop aan het ontwikkelen als verdedigende middenvelder.” Die ontwikkeling gaat met ups en downs. “Toen ik nog bij de A-junioren zat ben ik bij de selectie gekomen. Ik debuteerde tegen Sportclub Feyenoord en kreeg ook speeltijd tijdens de nacompetitie dat seizoen. Vorig seizoen ging het minder. Dat kwam ook mede door de stage die ik voor mijn school moest doen. Ik zat in de continu-dienst, waardoor ik trainingen miste. Je wilt als speler natuurlijk altijd spelen, maar achteraf gezien was het wel terecht dat de trainer mij buiten de basis hield.”

Hij speelde daardoor voornamelijk in het tweede. “Dat is natuurlijk niet wat je wil, maar op een gegeven moment heb ik de teleurstelling van mij afgezet. Het is een prima groep.” Dit seizoen manifesteerde hij zich zodanig dat trainer Stanley Rieborn niet meer om de exponent uit de eigen jeugd heen kon. “Ik heb regelmatig in de basis gestaan. De afgelopen weken zit ik op de bank. De trainer heeft voor mijn plek gekozen voor Anthony Pique. Hij wilde meer voetbal op zes. Ik weet dat ik nog beter moet worden. Ik heb geduld en werk hard aan mijn mindere punten. Ik heb al veel progressie gemaakt en ben veel fitter dan vorig seizoen.” Hij is vast van plan zich terug te knokken in de basis. “De trainer heeft voor de verdedigende posities een aantal opties. Ik moet zorgen dat ik niet alleen nuttig maar vooral onmisbaar wordt voor het elftal.”

Wil je meer informatie over de club VV Brielle? Klik hier.
Lees hier de krant van Voorne-Putten.