BERKEL – Nadat TOGB JO15-1 uit Berkel zich na een 6-3 overwinning op Jodan Boys JO15-1 voor de derde ronde van de VoetbalRijnmond Cup had gekwalificeerd waren alle ogen gericht op het thuisteam. Toen vond er een opmerkelijke gebeurtenis plaats. Vijf studenten van de Hogeschool Rotterdam waren aanwezig op Sportpark Het Hoge Land en stormden rond 21:30 op de scheidsrechter af. Ze overvielen hem met waardering en cadeaus.

Het was een sensationele wedstrijd tussen TOGB JO15-1 en Jodan Boys JO15-1. Het laatste fluitsignaal klonk en er wachtten vijf studenten van de Hogeschool Rotterdam langs de kant de scheidsrechter op. Nietsvermoedende KNVB-scheidsrechter Kevin wist niet wat hem overkwam. Eén van de studenten bedankte de scheids. Vervolgens werden er diverse confettikanonnen afgeschoten. Hij kreeg een beker en een certificaat in zijn handen gedrukt en kreeg een luid applaus van het aanwezige publiek.

De groep studenten bestaat uit vijf enorme voetballiefhebbers genaamd Jari Boon, Danny de Hoog, Arnold Jans, Victor Spanjaart en Nick van Pelt. De tweedejaars studenten Sportmarketing & Management aan de Hogeschool Rotterdam zijn sinds kort een eigen onderneming begonnen. De onderneming heet Referees United. De klasgenoten willen uit passie en liefde voor de sport het Nederlandse voetbalklimaat verbeteren. Na onderzoek vonden de ambitieuze jongeren dat het voetbal in gevaar komt. Vanwege een gebrek aan scheidsrechters en wedstrijdbegeleiders, dat volgens de studenten het gevolg is van respectloos gedrag op en langs het veld. Hier wil Referees United wat aan doen.

De groep studenten gaf in Maasland al een scheidsrechtertraining aan MVV ’29 JO8-1 om de kinderen op jonge leeftijd al het belang van respect naar de scheidsrechter bij te brengen en ze zelf te motiveren tot het worden van een scheidsrechter. Beide partijen ervaarden dit als zeer positief. Dit soort informatie- en praktijkavonden op de vereniging wil Referees United vaker gaan opzetten in Zuid-Holland. De start-up werkt al samen met een Eredivisie-scheidsrechter en het Rotterdamse sportmerk Robey om hun doelen te behalen.

Total
107
Shares