Als promovendus in de tweede klasse draait NSVV zeer behoorlijk. De club uit Numansdorp speelt al het gehele seizoen een rol bovenin en plaatsing voor de nacompetitie behoort tot de mogelijkheden. ,,Maar toch zou ik zeggen dat we wisselvallig presteren’’, reageert Ton Havelaar, samen met Bas Snel eindverantwoordelijke bij de Numansdorpse Voetbal Vereniging Vios.

NUMANSDORP – Havelaar haast zich te zeggen dat een plek bovenin het linkerrijtje, met uitzicht op de nacompetitie. Helemaal niet verkeerd is voor een club die net is teruggekeerd in de tweede klasse.

,,De doelstelling vooraf was om in het linkerrijtje te eindigen, dus dat doen we hartstikke goed. Maar na de winterstop hadden we een dipje en zakten we van de derde naar de vijfde plek. Daarnaast doen we het in uitwedstrijden beter dan in thuiswedstrijden. Als je dat ziet, dan krijg je toch het idee dat er meer had ingezeten voor ons’’, verklaard Havelaar zijn gemengde gevoelens over het inmiddels bijna afgelopen seizoen.

Hoewel NSVV op termijn graag eens zou terugkeren naar de eerste klasse, werden twee opeenvolgende promoties niet verwacht. Toch behoort tot diep in de seizoensfinale een periodetitel of vervangende periode tot de mogelijkheden. In Zeeuws getinte tweede klasse E (Zuid I) had Tholense Boys bij het ingaan van die finale al een geruststellende voorsprong, maar daarachter is de race om de podiumplaatsen spannend. NSVV heeft concurrentie van Oostkapelle, Bruse Boys en Yerseke. Omdat Tholense Boys en Oostkapelle respectievelijk de eerste en tweede periodetitel wonnen, bestaan er voor NSVV nog verschillende scenario’s om het ‘toetje’ van de competitie te bereiken. Havelaar: ,,Daar gaan we wel voor.’’

Ondertussen kijkt de club uit Numansdorp alvast vooruit. Met Romano Niamut (Alexandria’66) en Gijs van der Zande (SSS) strikte de club alvast twee nieuwe spelers voor volgend seizoen. ,,Niamut komt was op zoek naar een nieuwe uitdaging en is viavia bij ons beland. Spelers kennen elkaar natuurlijk en zo kwam hij bij ons terecht. Een kennismakingsgesprek beviel goed en dus is hij hier meer dan welkom’’, aldus Havelaar.

De andere aanwinst, afkomstig van het naburige SSS uit Klaaswaal, kent de trainer al geruime tijd. Tien jaar geleden, in wat voor Havelaar zijn laatste seizoen als voetballer was, speelde hij bij ZBVH af en toe aan de zijde van de toen bij de senioren debuterende tiener Van der Zande. ,,ZBVH had mij overgehaald om nog een jaartje te komen afbouwen. Ik was toen 39 en had continu blessures. Eigenlijk zou ik in het tweede elftal gaan spelen, maar uiteindelijk maakte ik ook regelmatig minuten in het eerste elftal. Daar speelde ik dan samen met Gijs.

We hadden voetballend gezien een klik, hij begreep het spelletje wel’’, blikt Havelaar terug. Later had hij Van der Zande ook nog als trainer van ZBVH onder zijn hoede. Havelaar: ,,Daarna hebben we altijd wel een beetje contact gehouden. Je spreekt elkaar tijdens onderlinge wedstrijden of ik zag hem in de plaatselijke supermarkt. Toen we vroeg in het voorjaar samen bij ZBVH stonden, kwam een overgang ter sprake.’’