PIERSHIL

Al anderhalf jaar is Piershil verstoken van een klein voetbalsuccesje. Na de degradaties uit de tweede en derde klasse snakt de rood-witte formatie hartstochtelijk naar het eerste puntje in ruim achttien maanden. In de vierde klasse H lijkt het er dan eindelijk van te gaan komen.

PIERSHIL – Trainer John van der Toorn werd er na de met 4-1 verloren derby tegen Goudswaardse Boys zelfs een beetje moedeloos van. Wéér niet voor Piershil, dat zo toe is aan een resultaat dat als morele steun kan fungeren.

Van der Toorn stapte vorig seizoen in bij Piershil, dat aan een onstuitbare vrije val op de voetballadder bezig was. De oefenmeester liet zich niet ontmoedigen, pakte met positivisme en enthousiasme de klus op in een seizoen in de derde klasse, waar de grote nederlagen zich aaneenregen als parels aan een collier. Even slikken en weer doorgaan leek het devies, in de vierde klasse zou alles anders worden in het volgende seizoen.

Inmiddels zijn er acht wedstrijden gespeeld door Piershil in de vierde klasse H maar staat de hatelijke nul nog steeds op het conto. Tegen Hekelingen (10-0) voltrok zich het gruwelscenario van de grote nederlaag, dat vorig seizoen schering en inslag was, in alle hevigheid, maar verder stabiliseerde de grootte van de verliespartijen zich. Tegen Pernis (3-4) gloorde op eigen veld zelfs het eerste puntje dat als een grote trofee omarmd zou zijn door Van der Toorn en zijn spelersgroep.

Ook tegen Goudswaardse Boys kreeg het vertrouwen dat het misschien wel eens zou kunnen gebeuren een boost. Na een trainingsweek die de hoop op een goed resultaat had gevoed, kwam Piershil door de uit El Salvador afkomstige Carlos Martinez op een vroege 1-0 voorsprong, Die marge bleef een half uur op het scorebord staan, maar voor de pauze moest de tot doelman omgeturnde Robin Roest tweemaal de trieste gang naar het net maken. De wedstrijd was gekenterd en zou ook niet meer in Piershilse handen belanden.

Met Martinez is één van de opvallende aanwinsten van Piershil genoemd, dat beschikt over een contingent spelers uit andere delen van de wereld. De belangrijke spil in het geheel is de in Piershil gevestigde Antonio Fernandes Costa Neto. De Braziliaan heeft een voetbalverleden bij ACV in Assen, maar belandde uiteindelijk vanuit het oosten aan de westkant van Nederland waarna hij belandde in de Hoeksche Waard. Hij zorgde ervoor dat Martins Palhano, die ook afkomstig is uit Brazilië, en Martinez met zijn landgenoot Oscar Ortega bij Piershil kwamen voetballen.

In het elftal van John van der Toorn zijn het aanwinsten, die er mede voor moeten zorgen dat de kentering echt vorm krijgt. Hoe te vaker je verliest, des te dichterbij komt het eerste succes blijft de gedachte die Van der Toorn en zijn team op de been houden. Het eerste punt lonkt aan de horizon, maar wanneer krijgt Piershil het in handen?