Voetbalvereniging Papendrecht bestaat op 1 augustus 2020 exact honderd jaar. De club laat zich zeker niet verrassen door het jubileumjaar, want al twee jaar wordt er druk nagedacht en gehandeld om er een memorabel jaar van te maken op sportpark Slobbengors.

PAPENDRECHT – ,,Ik ben enorm trots dat ik volgend jaar de voorzitter ben van de club als we honderd jaar bestaan. Ja, dat vind ik echt bijzonder,” vertelt Hans Jonker, die in 2017 het stokje overnam van Bram Blom. ,,Het is heel mooi dat we honderd jaar bestaan zonder fusies. Er zijn niet veel clubs die dat halen. In de eerste jaren heette de club nog PVV, maar al snel ging dat over in VV Papendrecht. Ik ben een man van tradities, waarschijnlijk ook door mijn militaire achtergrond, dus ik hecht veel waarde aan zo’n jubileumjaar. Bij mijn aanstelling in 2017 ben ik daar met een groepje mensen eigenlijk direct over gaan nadenken en daar zijn hele mooie plannen uit voortgekomen. We smeren alle activiteiten en festiviteiten over het hele jaar 2020 uit. We betrekken de hele club daarin, van de jongste leden tot mensen die hier tientallen jaren geleden al rondliepen. We zijn dan ook bezig met een mooi jubileumboek. Die verhalen verzamelen gaat vaak nog wel, maar de foto’s en alle namen achterhalen is vaak het lastigste. Gelukkig hebben we hier in de schatkist in onze bestuurskamer een rijk archief waar we uit kunnen putten. Daarin kwam ik onlangs ook nog wat artikelen tegen die mijn vader vroeger heeft geschreven als jeugdvoetballer hier, over het wel en wee van VV Papendrecht. Ik vind dat prachtig om te zien.”

Papendrecht heeft het speciale jubileumlogo al gepresenteerd, maar zal volgend seizoen ook in een nieuw tenue spelen. ,,Dat moet een mooi klassiek tenue worden. De afgelopen jaren is de rode V op ons shirt heel diep, maar ik wil die graag weer iets hoger op de borst zien. Dat straalt wat mij betreft meer klasse uit. Daar gaan we met onze nieuwe kledingsponsor nog eens goed over nadenken.”

Verder is er een jubileumnacht, waarbij leden in de nacht van 31 juli op 1 augustus 2020 op Sportpark Slobbengors kunnen overnachten. ,,Er zijn ontzettend veel plannen. Het is mooi om te zien hoe iedereen meedenkt en wil helpen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Veel dingen staan al op onze website, andere dingen houden we nog even geheim. Het wordt hoe dan ook een groot feest.”