Papendrecht heeft op zaterdag 23 maart in een zeer matige wedstrijd tegen staartploeg Zwaluwe een 1-3 overwinning geboekt en blijft daarmee in het kielzog van koploper Nivo Sparta. In de 2e minuut was Papendrecht op sportpark De Kwarrehoek in Lage Zwaluwe meteen gevaarlijk, maar de kans vlak voor het doel kon door Jearlon Martina niet worden binnen gewerkt.

In de eerste helft was het verschil op de ranglijst niet zichtbaar, sterker nog, Zwaluwe had de beste kansen. Papendrecht, dat na 20 minuten Stephan Bravenboer met een blessure van het veld zag verdwijnen, speelde zeer slordig. De normaal prima organisatie op het veld ontbrak volledig. In de 13e minuut leidden balverlies op het middenveld en weifelend optreden van de gehele defensie tot de 1-0 van Zwaluwe. Thijs ’t Hooft knalde de bal van dichtbij in het dak van het doel. In de 27e minuut was Zwaluwe dicht bij de 2-0, maar het schot van Jesse Groote kon onschadelijk gemaakt worden door Papendrecht-keeper Roy Rijntjes. Op het half uur nam Papendrecht de wedstrijd over. Vooral met spelhervattingen was de ploeg van de jarige Johan Sturrus gevaarlijk. Xavier Leenheer zag zijn vrije bal vanaf de zijkant richting de kruising gaan, maar Wesley Dekkers was attent en tikte de bal over de lat. In de 35e minuut kwam Papendrecht wat gelukkig op 1-1. Na een afgeslagen corner werd de bal van de zijkant opnieuw ingebracht. Na uitverdedigen van Zwaluwe belandde de bal op de rand van de zestien in de voeten van Djerrel Saffignani. Hij raakte de bal half, maar met een wonderlijk effect viel de bal via de onderkant van de lat in het net.

Niet veel later was Papendrecht weer kansrijk uit een corner. Jearlon Martina kopte bij de eerste paal net naast. Zwaluwe kreeg ook nog wat kansjes, maar de scherpte voorin ontbrak. Vlak voor de rust sloeg Papendrecht wederom toe uit een standaardsituatie. Een vrije bal van de zijkant werd door Nick Kamerling op het doel gekopt, waarna Jay Luciano van dichtbij simpel binnen tikt: 1-2. Na de rust viel weinig meer te beleven. Papendrecht had het heft in handen, maar creëerde weinig. Het lukte Zwaluwe zelden om in de buurt te komen van het Papendrecht-doel. Nadat ook Thomas Muilwijk met een blessure het veld had moeten verlaten, kwam Papendrecht in minuut 72 op 1-3. Een combinatie tussen Michael van Rooijen en Jarden van Ek eindigde bij Jay Luciano. Zijn voorzet werd bij de tweede paal door de hardwerkende Jearlon Martina binnen geschoten. Enkele minuten later kreeg Jay Luciano direct rood. Een twijfelachtige rode kaart, geel was meer op zijn plaats geweest. Maar gezien het feit, dat hij al geel had gehad voor praten, zou dat hetzelfde resultaat opgeleverd hebben. Maar ook met 10 man kwam Papendrecht niet meer in de problemen.