rijnmond-sv-slikkerveer-barendrecht

Met de viering van het jubileum dit jaar zou je bijna vergeten dat er ook een toekomst is voor Slikkerveer. “We worden ook een keer 101, 102 en 110 jaar. Dat willen we doen op een goede manier”, zegt voorzitter ad-interim Rinus Hitzerd.

Dat hij nu al op de voorzittersstoel zit, was niet het plan. Aan de kop van de bestuurstafel had Joop van Ettinger nog moeten zitten, benadrukt hij. “Ik ben nog steeds heel verdrietig dat het zo gelopen is. Het doet pijn dat Joop heeft moeten afhaken. Het is heel begrijpelijk maar tegelijkertijd ook pijnlijk. Ik gunde het Joop zo om als voorzitter het jubileum mee te maken.”

Hitzerd was al de beoogde opvolger van Van Ettinger. “We vervolgen de ingeslagen weg”, zegt hij. “Dankzij Joop hebben we een breed bestuur waarin alle leeftijdsfasen zijn vertegenwoordigd. Ieder geluid wordt gehoord. Als voetbalclub zijn we een dynamisch geheel. We zijn constant in beweging. Het houdt niet op bij honderd jaar. We gaan verder. We worden ook een keer honderdtien en honderdtwintig jaar.”

Duurzaamheid is een belangrijk goed voor de toekomst, vindt Hitzerd. “Hoe ga je met je dierbare vrijwilligers om? Wat doe je met je accommodatie? Daar moet je constant mee bezig zijn.”

Daarom staat Slikkerveer op het punt om een commissie Toekomstvisie 2030-2050 op te tuigen. “Die moet ons de richting gaan wijzen”, verduidelijkt Hitzerd. “We willen verschillende werkgroepen samenstellen. Voor vrijwilligersbeleid, accommodatie etc.”

Duurzaamheid op het sportpark staat nu al hoog op het agenda. Zo kijkt Slikkerveer in stichtingsverband – sportpark Reijerpark wordt beheerd door een stichting – naar plaatsing van zonnecollectoren op de sporthal. “De exploitatiekosten zouden daardoor een stuk lager zijn”, gaat Hitzerd in op de voordelen van het gebruik van zonne-energie. “Het is wel een forse investering, maar we verdienen die binnen vier, vijf jaar weer terug. We bekijken wat de mogelijkheden zijn met de andere gebruikers van het park.”

Het cadeautje van de gemeente voor het honderdjarig bestaan heeft Slikkerveer al binnen. Het tweede veld, kunstgras, wordt voorzien van een nieuwe mat. “Dat was hard nodig, want de kwaliteit was heel slecht. Het veld is versleten en had eigenlijk twee jaar geleden al vervangen moeten worden. De gemeente had de vervanging doorgeschoven naar het seizoen 2023/2024 maar de wethouder heeft zich sterk gemaakt voor snellere vervanging. Daar zijn we vanzelfsprekend erg blij mee, zoals ook met de LED-verlichting. Dat bespaart ons energiekosten.”

Meer informatie over Slikkerveer? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Barendrecht.