jimvisser-cvvberkel

Deze keer in ‘onder de lat’ Jim Visser (19). Jim begon op vier jarige leeftijd met voetballen bij C.V.V. Berkel en is sinds 2 jaar keeper in de selectie, voornamelijk in het tweede elftal op dit moment. “Ik train al sinds mijn 14de mee met de keepers van de selectie en op mijn 17de maakte ik mijn de buut in het eerste elftal”. Jim speelt al zijn hele leven voor de club uit Berkel en Rodenrijs.

cathay_internetbalk_v2
Dit seizoen gaat het tot nu toe erg goed zegt Jim. “Ik heb niet elke wedstrijd gekeept, omdat wij drie keepers hebben voor twee selectie elftalen. De wedstrijden die ik heb gekeept zijn goed verlopen, ook heb ik al een aantal wedstrijd in het eerste kunnen spelen. Nu krijg ik de kans om mijzelf te bewijzen, als ik goed blijf presteren natuurlijk”.

Jim zijn kwaliteiten liggen vooral op het gebied van meevoetballen en zijn reflexen. “Ik sta graag ver voor mijn goal, om een extra aanspeel mogelijkheid voor mijn verdediging te zijn. Ik kan hier nog wel in verbeteren, maar daar ben ik hard voor aan het trainen. Ook denk ik dat 1 op 1 situaties wel mijn ding zijn, omdat ik goede reflexen heb. Ik ben atletisch en fysiek sterk, wat er ook voor zorgt dat ik goed kan doen wat ik moet doen”.

Als we de vraag stellen waarom Jim keeper is geworden krijgen wij een heel simpel antwoord want de hele familie zit vol met Keepers. “ Mijn opa en moeder zijn keeper geweest en twee van mijn ooms hebben ook gekeept. Het leek mij vanaf kleins af aan eigenlijk al heel erg leuk en daarom ben ik gaan keepen. Het leukste is ook dat je echt de held kan worden van het team als je een goede bal pakt in bijvoorbeeld de laatste minuut, of dat je je team op de been houd met een aantal belangrijke reddingen. Ik vond vroeger keepers altijd heel spectaculair als ze bijvoorbeeld een bal uit de kruising pakte, dat is ook één van de redenen dat ik ben gaan keepen”.

De stelling keepers zijn gek vind Visser wel kloppen. “Ik denk dat je best wel een beetje gek moet zijn om voor de lol voor elke bal te springen, niet uitmakend hoe hard deze ballen zijn. Eigenlijk bijna alle keepers die ik ken zijn ook wel een beetje gek, dus ik denk dat dit wel klopt”.

Voor de toekomst is Jim ambitieus, “Misschien klinkt het cliché, maar ik hoop ooit nog eens een stap hogerop te doen. Ik werk hier hard voor en ik hoop dit ooit te kunnen realiseren. Ik stel wel realistische doelen. Zo wil ik bijvoorbeeld eerst vaste keeper worden in het eerste van C.V.V. Berkel en hier een vaste waarde in worden. Als ik dit gehaald heb, wil ik kijken waar mijn top ligt en kijken wat ik kan bereiken met het voetbal. Met keepers is dit best lastig, omdat een plekje veroveren niet heel makkelijk gaat, maar ik moet het laten zien met de kwaliteiten die ik heb en nog harder werken aan mijn zwakke punten en vooral geduld hebben”.

Wij wensen Jim en Berkel veel succes dit seizoen!

klik hier voor meer artikelen over Berkel
klik hier voor meer informatie over Berkel