De 24-jarige Ferry Hagendijk is momenteel keeper bij de selectie van Xerxes DZB. Bij deze club voelt hij zich inmiddels helemaal thuis. De keeper speelt al zes jaar in een selectie elftal, maar dit is pas zijn derde seizoen op sportpark Faas Wilkes. Hiervoor heeft hij onder meer gekeept voor VV CKC en VV Capelle.

_NEW_Fysiotherapie Rozenburcht_250097 In de jeugd heeft Ferry bij meerdere clubs gezeten. Het voetballeven begon voor hem toen hij zes jaar was bij CVV Zwervers uit Capelle aan den IJssel. Vervolgens speelde hij in de jeugd ook als speler voor CKC, maar werd hij later keeper. Dit kwam doordat hij ook in de zaal speelde en merkte dat het keepen hem ook goed lag. “We verloren wanneer ik voetbalde, maar we wonnen als ik ging keepen”, zegt de sluitpost.

Keepen
Het keepen ging hem goed af en Alexandria’66 pikte hem op. Daarna kwam Hagendijk ook uit in verschillende jeugdelftallen van Feyenoord. Na zijn tijd bij de stichting van Feyenoord besloot hij terug te gaan naar VV CKC. “Bij CKC debuteerde ik al op mijn zeventiende in het eerste elftal.” Vervolgens kon hij de stap hogerop maken naar VV Capelle. Door verschillende redenen ging Hagendijk ook hier weg en kwam Xerxes DZB met een aanbieding, waar hij nu al drie jaar onder de lat staat.

Dit seizoen
Dit seizoen gaat het volgens de goalie zeer goed. “Naarmate je ouder wordt en ook langer bij de club zit, merk je waardering vanuit de club. Het zorgt voor zelfvertrouwen en kom je ook tot meer inzichten binnen het team”, vertelt hij. Ook op persoonlijk vlak ontwikkelt Hagendijk zich: “Mede hierdoor heb ik mij dit seizoen coachend enorm ontwikkeld, waardoor wij op dit moment de minste tegendoelpunten in de competitie hebben”, gaat hij verder.

In de eerste klasse voelt de keeper zich goed op zijn gemak. “Ik merk in deze afdeling dat mijn reflexen heel sterk zijn. Dit seizoen heb ik al meerdere één-op-één reddingen gemaakt op belangrijke momenten”, zegt hij. Verder vindt Hagendijk dat zijn voetballende kwaliteiten ook goed van pas komen op dit niveau. “Binnen de jeugd van Feyenoord werd er vooral gefocust op de meevoetballende kwaliteiten van de keeper en dat komt dus nu goed van pas”, vult hij aan.
https://www.restaurantcaKeepers zijn gek
Ferry is het eens met de stelling dat keepers gek zijn. “Als keeper ben je toch anders dan de andere tien spelers. Je bent minder bij het spel betrokken, maar toch enorm belangrijk. Als keeper moet je er gewoon bovenop klappen en voor niets of niemand bang zijn”, vindt hij. Zo vult Hagendijk aan: “In het dagelijks leven ben ik een rustige gedisciplineerde jongen. Zodra ik het veld op loop verandert dit en komt het fanatisme naar boven.”

Toekomst
Hagendijk vindt van zichzelf dat hij op een hoger niveau kan spelen, maar wil hij dat op dit moment niet. “Ik wil juist bereiken dat ik mijn plezier in het voetbal behouden.” Binnen Xerxes DZB wordt hij gewaardeerd en speelt hij voorlopig alles. “Daarnaast wordt er ook naar me geluisterd en dat vind ik prettig. Het voetbal moet leuk blijven en daarom hoop ik met Xerxes successen te behalen”, sluit hij af.

Foto van Annemiek van Dillen

Klik op Xerxes DZB voor het laatste artikel over de club