Fabio-yasamin-v.v.o.r.

Fabio (18) begon op 10 jarige leeftijd bij V.V.O.R in de E3, hier is zijn keepers carrière gestart. Sinds twee jaar maakt Fabio onderdeel uit van het eerste elftal van de club. Zijn de debuut maakte hij op 17 jarige leeftijd in een oefenwedstrijd tegen V.V. Spirit

cathay_internetbalk_v2

We vroegen Fabio hoe het seizoen persoonlijk verloopt op dit moment. “Ik ontwikkel mij steeds meer zowel op het gebied van keepen, communiceren en voetballend. Ik heb een aardige lengte en ben wat ze zeggen een ouderwetse lijnkeeper, maar in de moderne tijd wordt er steeds meer een voetballende keeper geëist. Op dat gebied ben ik mij nu aan het ontwikkelen”.

Als keeper blinkt Yasamin uit in het pakken van onmogelijke ballen. Zowel duikend als één op één ballen. “Ik ben best atletisch voor mijn lengte en lichaamsbouw, dat helpt erg. Ook ga ik geen duel uit de weg”.

Keeper word je natuurlijk niet zomaar, Fabio kwam hier snel genoeg achter. “Simpelweg omdat ik niet kan voetballen. Het klinkt hard maar het is wel de waarheid. Ik stond vroeger altijd op goal omdat ik met de bal aan de voeten niet veel nuttig te weeg kan brengen. Mijn lengte en lichaamsbouw werkte daar ook goed aan mee”.

De stelling ‘keepers zijn gek’ is de harde waarheid volgens Fabio. “Ik ben een vrij rustig persoon maar in het veld kan ik echt een maniak zijn. Vooral als de tegenstander vies speelt met natrappen en elleboogjes geven etc. Ik kan dan weinig terugdoen, maar als ik de kans krijg beuk ik je omver of trap ik je doormidden”.

Rituelen zijn er voor iedereen zo kijkt Fabio graag naar highlights van zijn idolen, zoals Fabien Barthez, Petr Cech, Samir Handanovic, Bartomiej Dragowski. “Meestal kijk ik naar de tegenstander en schat ik in welke keeper en rol daarbij passen en probeer ik zo in de stemming te komen. Ook heb ik een ritueel met het goal”.

In de toekomst hoopt Yasamin zo hoog mogelijk te spelen met V.V.O.R. “Ook om samen met teamgenoten met wie ik in de jeugd speelde zo hoog mogelijk te komen”.

Wij wensen Fabio veel succes in de toekomst met zijn carrière!

Klik hier voor meer artikelen over V.V.O.R.
Klik hier voor meer informatie over V.V.O.R.